Nieuws

Heb je problemen met het forum? Contacteer Shaddow of Perry.

Welkom, vreemdeling!

Je kunt inloggen middels de velden hieronder, of jezelf registreren als je dat nog niet hebt gedaan.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: 1. Rondleiding door het forum  (gelezen 1296 keer)

Sil

  • Bewoner
  • *****
  • Overwinningen: +25/-42
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 4.381
  • Don't dream your life, live your dreams!
    • Sweek
1. Rondleiding door het forum
« Gepost op: 27 augustus 2017, 15:02:12 »

Het forum heeft veel verschillende boards. Je kunt hier niet alleen spellen spelen, maar ook serieuze gesprekken voeren over onderwerpen zoals school of werk, minder serieuze gesprekken voeren over van alles en nog wat en als je wilt jezelf inschrijven voor de verschillende meets (bijeenkomsten) die door forumleden gehouden worden.

Als je net een account hebt gemaakt, ziet het forum er voor jou als volgt uit:Zoals je ziet, is het forum opgedeeld in verschillende categorieŽn met daaronder weer verschillende boards. In de spoilers hieronder staat per categorie uitgelegd wat je er kunt vinden.

[spoiler text=Voor nieuwe spelers]


Deze categorie heeft maar ťťn doel: jou wegwijs maken op het forum!

Je eerste spel
Dit is het board waarop je je nu bevindt. In dit board staan, zoals je inmiddels weet, de basisdingen van het forum, de uitleg over het spel en het mentorproject. Vanaf het moment dat je 250 berichten hebt geplaatst op het forum, zal dit board automatisch dichtklappen. Je kunt de uitleg en informatie over de spellen dan altijd nog terugvinden bij het kopje uitleg linksbovenaan of je kunt dit board gewoon weer uitklappen met het plusje voor 'Voor nieuwe spelers'.[/spoiler]

[spoiler text=Nieuws]


In de categorie 'Nieuws' staan alle nieuwtjes en regels die voor spelers van belang zijn.

Forumnieuws
Op dit board worden altijd de nieuwe planningen voor de spellen gepost. Je kunt dan voor het komende kwartaal zien welke spellen er zijn, door welke spelleiders ze geleid worden, hoe lang de speldagen zijn, en met een beetje geluk zelfs al wat het thema is. Daarnaast worden andere noemenswaardige zaken rondom het forum ook hier geplaatst.

Voorstelboard
Op dit board kun je jezelf voorstellen. Je kunt de andere leden vertellen wat voor een persoon je bent en wat je hobby's zijn. De rest van het forum zal je welkom heten en als ze dat willen ook een paar vragen aan je stellen.

Forumregels en feedback
Op dit board staan de regels voor hoe je je dient te gedragen op het forum. Eigenlijk geldt: gebruik je gezonde verstand, dan komt het wel goed! Daarnaast kun je met vragen, opmerkingen of problemen over het forum hier terecht.[/spoiler]

[spoiler text=Spellen]


Dit is natuurlijk waar het allemaal om gaat, en de reden dat je je hebt geregisteerd op deze site. Alles dat te maken heeft met de spellen kun je hier vinden.

Spelinformatie
Op dit board staan de spelregels, de manier waarop een spel verloopt en de volgorde van de nacht. Een groot deel van deze informatie kun je ook bij het tabblad 'Uitleg' bovenin vinden.

Komende spellen
Op dit board staan het spelschema voor het komende kwartaal (degene die ook bij het forumnieuws gepost is), de topics waarin de eerstvolgende spellen worden gepresenteerd, en de spelleiderblog, waar je meer te weten kunt komen over de verschillende spelleiders en welke thema's zij leuk vinden.

Lopende spellen
Op dit board staan de spellen. Elk spel heeft een eigen subboard. Als je klikt op het nummer van het spel waar je aan meedoet, zie je alle bijbehorende topics.

Weerwolven-, adellijke-, doden-, zielsverwanten-, en koppelboards
Deze boards staan wel op het plaatje hierboven, maar kun je op dit moment nog niet zien. Dit zijn speciale boards die je alleen te zien krijgt als je tot een bepaalde groep behoort. Zo krijg je als je weerwolf bent toegang tot een weerwolvenboard waar je met al je collega's kunt overleggen, of krijg je als dode toegang tot een dodenboard met alle achtergrondinformatie over het spel.

Personagetopics
Op dit board kun je een topic maken waar je al jouw personages voor de spellen in zet. Let er wel op dat je dit topic aanmaakt in de goede alfabetische categorie.[/spoiler]

[spoiler text=Meer Wakkerdam]


Deze categorie is eigenlijk het 'overige' van het forum. Alles dat niet in de eerdere categorieŽn past en geen spam is, is hier te vinden. Denk dan vooral aan dingen als maatschappelijke discussies, games, bordspellen, films, of creatieve bezigheden.

Multi-schappelijk
Op dit board kun je serieuze discussies voeren over allerlei verschillende onderwerpen.

Forum meetings
Een meeting is een bijeenkomst van forumleden, in het echte leven. Deze meetings worden regelmatig georganiseerd en zijn altijd erg leuk. Komende meets en voorstellen voor meets staan in dit board. Kom gezellig een keer kijken!
[/spoiler]

[spoiler text=Spam en spelen]


In deze categorie vind je het spamgedeelte van het forum en verschillende forumspellen.

Het Dorpshuis
Op dit board kun je zo veel praten als je wilt zonder je zorgen te maken dat je medeforummers het vervelend vinden. Je kunt lekker langswippen in het cafť of gezellig meedoen aan verschillende (spam)spellen.

Dit board is pas zichtbaar vanaf 5 berichten.[/spoiler]

[spoiler text=Archief]


In het archief staan alle oude (snel)spellen en oude topics.[/spoiler]
« Laatst bewerkt op: 20 juni 2018, 10:12:29 door Sil »
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog