Nieuws

Je vindt onze discordserver hier!

Welkom, vreemdeling!

Je kunt inloggen middels de velden hieronder, of jezelf registreren als je dat nog niet hebt gedaan.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Spelregels

Inleiding
De burgemeester van Wakkerdam is gestorven en met hem het vredespact met de weerwolven.
Elke nacht verdwijnen er inwoners van het dorp door toedoen van de moordzuchtige wezens.
Het is aan jullie om ze uit het dorp te verbannen, of net als weerwolf de dorpsbewoners één voor één uit te schakelen.

Doel van het spel
De spelers worden in twee groepen opgedeeld, dorpsbewoners en weerwolven.
Deze twee groepen proberen elkaar uit te schakelen.
Wanneer één groep volledig uitgeschakeld is winnen de overlevenden van de overige groep het spel.

Spelverloop
Het spel is opgedeeld in twee delen, de dag en de nacht.
De spelers posten tijdens de dag in het speltopic en zetten hun stemmen neer. Ook enkele rollen kunnen hun actie overdag uitvoeren. De nacht wordt verwerkt na de aangegeven. De spelers die hun actie 's nachts wilden uitvoeren hebben overdag naar de spelleider gepm'd zodat deze ze in de nacht kan verwerken.

Dag
De dag duurt in de meeste spellen twee of drie volledige echte dagen. De dag eindigt op de deadline die in het topic "nachten" gepost wordt.
Gedurende de dag kan je drie acties uitvoeren. Je kan deze acties in willekeurige volgorde uitvoeren
- Stemmen: Dit gebeurt in het speltopic. Door de naam van één van je medespelers te posten stem je op hem. De speler met de meeste stemmen zal sterven wanneer de spelleider de nacht plaatst, behalve op dag 1, wanneer je stemt voor de burgemeester.
OPGELET: Deze actie is verplicht voor alle spelers.
- Dagactie: Dit kan je enkel doen als je rol een actie heeft die overdag uitgevoerd kan worden.
- Nachtactie: Dit kan je enkel doen als je rol een actie heeft die 's nachts uitgevoerd kan worden. Je doet dit door een pm te sturen naar de spelleider. Voor meer informatie omtrent deze acties zie 'rollen'.

Nacht
De nacht start op de deadline. Alle stemmen en pms die na de deadline verstuurd zijn zijn niet geldig. De nacht eindigt wanneer de spelleider de nacht post. In deze "nacht" vind je dan terug welke spelers gestorven zijn en niet langer aan het spel deelnemen. De spelleider zal hierna ook de spelinformatie aanpassen en eventuele uitgevoerde acties van spelers beantwoorden via pm.

Einde van het spel
Het spel is afgelopen...
a) als alle weerwolven dood zijn. Alle spelers met een goede of goed-neutrale* rol die nog leven winnen dan. Spelers met een slechte rol die geen weerwolf zijn - zogenaamde hulpjes - of slecht-neutrale* rol verliezen het spel. De spelleider zal deze dan ook dood verklaren.
b) als alle goedjes dood zijn of de weerwolven een absolute meerderheid hebben. Wanneer de weerwolven met zodanig veel meer spelers dan de goede spelers zijn winnen zij automatisch het spel. Er wordt echter rekening gehouden met de overgebleven rollen die de weerwolven nog dwars kunnen zitten en de activiteit van de nog overlevende weerwolven. Wanneer er twijfel is over de meerderheid gaat het spel gewoon door. Alle spelers met een slechte of slecht-neutrale rol die nog leven winnen in dit geval. Spelers met een goede of goed-neutrale rol die nog overleven verliezen het spel. Meestal zal de spelleider deze spelers ook dood verklaren.

uitzondering 1) als er een lijk in het spel meedoet gaat het spel door tot het lijk dood is - en er een overwinning is zoals beschreven in a) of b). Als het lijk als enige overblijft wint het lijk en de grafdelver.
uitzondering 2) als er een goed-slecht koppel is gaat het spel door tot het goed-slecht koppel dood is - en er een overwinning is zoals beschreven in a) of b). Als het goed-slecht koppel als enige overblijft wint het goed-slecht koppel.

*goed-neutrale en slecht-neutrale: Een aantal rollen zijn neutraal. De spelers met deze rollen krijgen drie speldagen de tijd om zich aan te sluiten bij de goede of slechte spelers, zij worden dan respectievelijk goed-neutraal of slecht-neutraal.

De rollen
Er zijn vier soorten rollen in het spel.
- Goede rollen: Deze rollen behoren sowieso bij de goede alliantie. Spelers met goede rollen kennen elkaar niet.
- Slechte rollen: Deze rollen behoren sowiezs bij de slechte alliantie. De meeste spelers met slechte rollen kennen elkaar wel.
- Neutrale rollen: Deze rollen kunnen een alliantie (goed of slecht) kiezen, éénmaal gekozen kunnen ze die niet meer veranderen, al kunnen sommigen veranderen van alliantie door gebeurtenissen in het spel. Spelers met neutrale rollen kennen elkaar niet.
- Extra rollen: Deze rollen krijg je bovenop je gewone rol (goed, slecht of neutraal). Deze rollen hebben geen invloed op je alliantie al zijn sommige alliantie-specifiek terwijl anderen in elke alliantie kunnen voorkomen. Niet alle spelers krijgen een extra rol.

Uitgebreide uitleg: rollen voor beginnersspellen, rollen voor gevorderde spellen

Verschillen tussen WvW online en WvW real life
- Tijdens real life WvW vindt de nacht "actief" plaats; elke rol wordt stuk voor stuk opgeroepen. Online geef je je rolacties tijdens de dag door waarna alles in één keer wordt behandeld.
- Tijdens real life WvW stemt iedereen tegelijk; online mag iedereen stemmen wanneer hij wil.