Nieuws

Je vindt onze discordserver hier!

Welkom, vreemdeling!

Je kunt inloggen middels de velden hieronder, of jezelf registreren als je dat nog niet hebt gedaan.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Nieuws

Nieuwe spelleiders!

Hoi lieve forummers,Namens het hele forumteam ben ik heel blij jullie mee te delen dat na het verdrietige nieuws dat skunki het spelleiderteam gaat verlaten, we nu juist met positief nieuws kunnen komen. We hebben namelijk maar liefst 2 mooi nieuwe aanvullingen voor het spelleiderteam hebben kunnen vinden. Dit zijn namelijk:

Yasu & bert-boefjes

We hebben er het volste vertrouwen in dat ze ons nog veel spelplezier gaan bezorgen in hun spellen en we zijn blij dat ze het team van spelleiders willen komen versterken!

Ook namens ieder van de nieuwe spelleiders hierbij een berichtje:

Yasu:

Ik ben erg enthousiast en dankbaar dat ik deel mag uitmaken van dit team en dat ik nog meer kan gaan doen voor de vele leuke mensen op dit forum. Ik vond het altijd al leuk om nieuwe spelers te begeleiden wanneer mogelijk en ik hoop nu nog meer spelers een leuke tijd te mogen bezorgen met mijn spellen.

Bert-Boefjes:

Hoi beste forumleden,

Ik ben weer teruggekeerd in het oude vertrouwde nest. Na een aantal jaar uit functie geweest te zijn, begon het leiden van spellen toch weer te kriebelen. Dus toen er een vacature open kwam te staan kon ik het niet laten om toch te reageren daarop.
Ik heb onwijs veel zin om weer voor jullie aan de slag te gaan en wat mooie spellen en bijzondere varianten te gaan leiden. Ik heb op mijn laptop al een heel lijstje met ideeŽn daarvoor klaar staan.
Ik wil het forumteam alvast bedanken dat ze mij toch weer dit vertrouwen gunnen en ik hoop ieder van jullie snel in ťťn van mijn spellen tegen te komen!

Groetjes Bert Boefjes


We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij! Op naar nog heel veel leuke spellen met z'n allen. <3

Liefs van het forumteam

Activiteit & deelnameregels, Mafia championship en Spelleider vacature.

Lieve leden,

Hier een wat langer nieuwsbericht dan jullie van ons gewend zijn. Er staat namelijk veel te gebeuren. Hieronder in het kort de dingen die hier besproken gaan worden. Wil je meer weten, lees dan vooral even verder.
 • We gaan als spelleiders weer iets kritischer kijken naar activiteit.
 • Deelname aan drie spellen tegelijk is vanaf nu mogelijk.
 • Het Maffia Championship komt er weer aan.
 • Er is een vacature voor spelleider.
Activiteit
We merken dat de activiteit van spelers soms echt een groot invloed kan hebben op een spelletje. We snappen dat iedereen het druk heeft en dit doet om te ontspannen, maar als je het spel net aan verliest door iemand met minimale activiteit is dat heel zuur. We hebben met het team daarom besloten kritischer te kijken naar activiteit. Voorheen werd activiteit bepaald door je bijdrage aan netwerken/discussietopic en of je wel/niet gestemd hebt. Vanaf nu zullen we vooral kritischer kijken naar je bijdrage aan netwerken/discussie. Iemand die even kort online komt, een weinig inhoudelijke post maakt, stemt en weer offline gaat zal daar privť op worden aangesproken. We snappen het echt wel als er privť iets vervelends is gebeurd, en doen dit enkel in het belang van het spel en de speelplezier.

drie spellen tegelijk
Deelname aan drie spellen tegelijk stond altijd in de regels als not done. We hebben met het team besloten de regels hiervan its aan te passen. Vanaf nu mag je aan een derde spel meedoen, na overleg met de betreffende spelleider. We willen kunnen garanderen dat het derde spel niet ten koste gaat van jouw activiteit.

Mafia Championship seizoen 10
Eens per jaar worden wij als forum benaderd om mee te doen aan het internationale Mafia Championship. Zo ook dit jaar dus weer.

Dit is een toernooi waar allerlei Mafia (Weerwolven) sites aan meedoen door middel van het sturen van een vertegenwoordiger die meedoet aan een (aantal) spel(len) op de gedeelde site. In de afgelopen jaren hebben daar meer dan 320! sites en meer dan 50! verschillende nationaliteiten aan meegedaan.

Info
De opzet van het toernooi is als volgt:
Opzet
- Het begint met 9 voorrondes van 15 spelers. Deze rondes hebben een vaste indeling (3 slechtjes vs 12 goedjes) qua rollen. Na elke ronde kunnen de spelers daarvan stemmen op wie zij het beste vonden en wie het dus gegund wordt om door te gaan naar de volgende ronde. Uit deze stemming gaan alleen de nummer 1 en 2 door. Je hoeft gelukkig niet bang te zijn voor vriendjespolitiek, want de kans dat spelers elkaar kennen is erg klein. Daarna selecteert de jury nog eens 27 spelers die doorgaan naar de volgende ronde.

- Na de voorrondes worden er de semifinales gespeeld. Dit zijn 3 verschillende spellen van weer 15 spelers. Uit ieder spel hiervan gaan 5 spelers door naar de finale.

- De finale is 1 laatste spel waarin deze 15 spelers aan meedoen. Aan het einde van dit spel wordt door iedereen op een winnaar gestemd. Deze speler krijgt de titel van Seizoen 10 Kampioen en een echt ondertekend certificaat van Dmitry Davidoff, de maker van Mafia!
[close]

De rolverdelingen van de spellen staat al vast, en daaruit wordt telkens een verdeling willekeurig uitgekozen. Mocht je hier meer over willen weten, stuur 123berber even een berichtje!

We hebben al verschillende keren deelgenomen en zouden het leuk vinden als er weer een speler ons prachtige forum wilt vertegenwoordigen.

Wil je nou mee doen? Stuur dan even een berichtje naar 123berber. Mochten er meerdere gegadigden zijn dan zal er gestemd worden! Ben je de enige, dan mag jij ons vertegenwoordigen. Opgeven kan tot en met 31 maart.

Belangrijk om te weten:
- Het spel wordt in het Engels gespeeld.
- Activiteit is een belangrijke vereiste met 600-700 posts per 24 uur in het begin van een spel.
- Er worden minstens 10 posts van je verwacht per speldag.
- De voorrondes lopen van april tot mid-juni. De halve finale is juli/augustus en de finale augustus/september.

Spelleider vacature
Zoals jullie weten stopt Tim als spelleider, wat betekent dat er een plaats voor spelleider vrij is. Aangezien we iedereen een eerlijke kans willen geven, en we misschien niet van iedereen weten dat hen deze ambitie heeft zetten wij daarom een kleine vacature uit. Deze vacature is vooral bedoeld om duidelijkheid te geven over wat er van je verwacht wordt als spelleider en wat je verantwoordelijkheden precies zullen zijn. Ook omdat niet alles wat wij doen altijd zichtbaar is.

Een spelleider moet eens in de 4/5 weken een spel leiden en heeft daar de verantwoordelijkheid over alles wat bij dat proces komt kijken:
> Inschrijftopic aanmaken.
> Rolverdeling bedenken.
> Spelboards aanmaken en kijkrechten (wie ziet wat) verdelen.
> Regelmatig online zijn voor spel gerelateerde zaken: deadlines verwerken, vragen beantwoorden, dagacties verwerken, etc.

Een spelleider vergadert ongeveer een keer per maand met het team en het bestuur. Hierin komt onder andere aan bod:
> De gespeelde spellen.
> De gedane rolvoorstellen.
> De planning voor komende maand.

Verder verwachten wij dat een spelleider actief is. Hen bekleedt een voorbeeldfunctie op het forum, zowel binnen als buiten een spel. Draagt bij aan een positieve sfeer op het forum. Neemt initiatief en komt met ideeŽn om het forum nog beter/toegankelijker/gezelliger/toekomstbestendiger/etc. te maken.

Tot slot nog een belangrijk iets op te weten: We vragen aan alle leden van het forumteam een financiŽle bijdrage om de kosten voor het in de lucht houden van de site te dekken.

Wat bieden wij jou: gezellige vergaderingen, ruimte om je eigen spellen te leiden, varianten te verzinnen en te testen, zo eens op z'n tijd een meet met het hele team en een rode forumnaam in de online lijst.

Wil je graag spelleider worden, stuur dan voor 31 maart een bericht naar Inuzuki. Dit bericht graag voorzien van een motivatie. Afhankelijk van de motivaties en het aantal mensen dat spelleider wilt worden zal er hierna nog een tweede deel volgen.

Mic drop!Lieve forummers,

Ik ga jullie als spelleider verlaten, in 2010 als zestien jarige jongen op dit forum terecht gekomen, spel 293 als eerst als hulpspelleider mijn gekke rolverdelingen mogen uittesten om met spel 543 als voltallige spelleider aan de slag te gaan.
Een geweldige tijd gehad als spelleider, waarbij door persoonlijke drukte ik ervoor gekozen heb om mij terug te trekken als spelleider, zodat iedereen met evenveel plezier van spellen mag blijven genieten als ik dat altijd gedaan heb.

Voor mijn laatste spel wil ik een variant die ik voor een eerder spel gemaakt had hergebruiken, namelijk spel 521 (klik op de link). Dus voor ieder die het leuk vind, meld je je hier vooral voor aan en geef mij nog suggesties of tips voor de variant voor we hem gaan spelen.

Ik ben niet weg van het forum, enkel een stap terug als spelleider, zodat jullie krijgen wat jullie verdienen. Namelijk spelleiders die jullie dezelfde tijd en passie kunnen geven die ik heb proberen over te brengen! :-*

Xxjes,

Tim a.k.a. Skunki

Testrollen evaluatie & nieuwe testrollen

Lieve leden,

Misschien is het een aantal van jullie opgevallen, maar na een periode van het testen van een aantal testrollen hebben we besloten dat we zodanig enthousiast zijn over deze rollen dat we ze graag definitief in de (gevorderde) rollenlijst toe willen voegen. Dus de omegawolf, bisschop en slaapwandelaar zullen voortaan in elk spel mogelijk kunnen zitten.

Daarnaast hebben we ook een aantal nieuwe rollen die we gaan testen in aankomende spellen:

Orakel (credits: Rampposi)
Eigenschappen:
Het Orakel controleert elke nacht of twee personen samen kunnen winnen.
Beperkingen:
Een G/S-koppel zal niet als aparte alliantie gezien worden. Het Orakel controleert dus op de overwinningsmogelijkheden van de rol van de gekozen persoon.
Het Orakel ziet geen rollen of allianties, enkel of ze samen kunnen winnen.
Een goedje en een slecht neutraal worden gezien als een match voor een overwinning.
Een slechtje en een goed neutraal worden gezien als een match voor een overwinning.
Een Lijk zal alleen een match vormen met zijn/haar delver.
Het Orakel kan niet twee nachten achter elkaar dezelfde speler opvragen en mag niet zichzelf opvragen.
Tijd van de actie:
De nacht. (Uur 12: Dorpsgek, Helderziende, Sjamaan, Ziener, Grafdelver(lijk maken), Raddraaier, Pyromaan)

Toreador(wolf) (credits: Michelaar)
Eigenschappen:
De Toreador kan in de nacht iemand kiezen. De actie van deze persoon (als hij die heeft) zal op de Toreador worden uitgevoerd.
Als een actie op meerdere personen uitgevoerd wordt dan wordt at random een van de namen door de Toreador vervangen.
De Toreador is een weerwolf, hij heeft toegang tot het wolvenboard, en kan dus de lunch plaatsen.
Beperkingen:
De Toreador kan niet zichzelf kiezen.
Hij kan zijn rol niet 2 keer achter elkaar gebruiken; als hij in de ene nacht iemand aanduidt moet hij de volgende nacht rusten.
Tijd van de nacht:
De nacht. (Uur 5: Tegelijk met de Huidenwisselaar)

Wolventovenaar (credits: Shaddow)
Eigenschappen:
De wolventovenaar is een hulpje dat op het wolvenboard kan. In de nacht mag hij een speler aanduiden die die nacht als weerwolf gezien wordt (en door de helderziende dus als slecht). Ook mislukken wissels op diegene. Het Orakel zal diegene ook als slecht beschouwen.
Beperkingen:
Ook de sjamaan ziet diegene als weerwolf.
Tijd van de actie:
De nacht. (Uur '6.5' Na de Vriend, voor de Wisselaar)

Hopelijk kunnen jullie je in deze beslissing vinden. We zijn benieuwd hoe jullie over de nieuwe testrollen denken!

Liefs, het forumteam

Forum awards 2022

Hoi lieve dorpsbewoners en wolfjes,

De koude winterdagen breken weer aan en daarom is het hoog tijd om weer de liefde hier op het forum op te zoeken. Laten we elkaar daarom wat waardering gunnen, of wijzen op enorme versprekingen en minder succesvolle acties in het spel. Alles is geoorloofd bij onze favoriete, jaarlijkse Forum Awards! Dus zet nog even je beste beentje of pootje voor en slijm nog eens flink bij je medewolven en burgers, want komende weken zijn je laatste kans!Deze keer zal het in drie fases gaan:

 • 15/12 - 29/12: Suggesties voor de categorieŽn
 • 29/12 - 12/01: Nominaties
 • 12/01 - 19/01: Stemmen

Vorig jaar hebben we zelf de categorieŽn nog eens bekeken en geprobeerd dit op een leuke manier te updaten, maar dit jaar willen we ook de leden hier meer in betrekken en jullie creatieve suggesties meenemen om hopelijk zo tot de leukste categorieŽn te komen!
Ga vooral naar dit topic en geef je input voor de categorieŽn van de awards die dit jaar te behalen zijn!

Liefs,
Het forumbestuur

Nieuwe updates!!!!

Hoi lieve wolven en burgers (pick a side  :D),

Afgelopen tijd zijn we met het forumteam druk bezig geweest de rollenlijsten te herzien en hebben we (letterlijk) urenlange vergaderingen gehad om tot mooie ontwikkelingen te komen die hopelijk de spellen op het forum nog leuker kunnen maken! In dit overzicht willen we jullie op de hoogte stellen van de veranderingen en wat eraan zit te komen.

Aanpassingen rollenlijst

We hebben alle rollen uitgebreid besproken en hierin ook behoorlijk wat aanpassingen gedaan. Een groot deel hiervan is puur tekstueel of in kleine details, maar daarnaast zijn er ook wat rollen weg/toegevoegd of drastischer aangepast. Neem vooral voor de aankomende spellen de rollen even door en bekijk ook goed als je een rol krijgt of de rol nog hetzelfde is als voorheen. Hierbij worden de belangrijkste dingen even benadrukt, maar bekijk de rest vooral in de nieuwe rollenlijst zelf.

Stoorwolf/Verhullende wolf
De stoorwolf is uit het spel gehaald en de verhullende wolf is in plaats daarvan teruggehaald. Deze rol lijkt erg op de stoorwolf, maar in plaats van dat er een rol wordt gekozen waarmee doden in het infotopic komen te staan komt er expliciet te staan dat de rol verhuld is.

Gokker
De gokker is helemaal aangepast, waarin het niet meer mogelijk is om wakkerdammers op de bank te zetten en gewoon te gaan rentenieren. We wilden het gok-aspect meer stimuleren en belonen. Gokken is nu verplicht, maar je verliest je inzet niet als je verliest. Voor meer details, lees vooral even de nieuwe beschrijving van de gokker!

Grafdelver/Vervloekte
De grafdelver krijgt geen hint meer naar zijn lijk, maar mag in plaats daarvan elke dag drie spelers opvragen om te weten te komen of zijn lijk daartussen zit. De vervloekte mag ook eenmalig per spel een speler opvragen om te weten te komen of deze speler slecht is. Voor de precieze uitleg is de rolbeschrijving uiteraard te lezen.

Hacker -> Raddraaier
Gezien de nogal opvallende thematiek van een Hacker in middeleeuwse setting, wordt deze voortaan de Raddraaier. De rol blijft verder hetzelfde, al zijn wel enkele onduidelijke situaties verhelderd.

Aanpassingen welp
We hebben niet langer de genummerde welpen, maar enkel nog de kettingwelp (voorheen welp 3) en de gewone welp (voorheen welp 1). De welp met moederwolf (voorheen welp 2) is er niet meer, in plaats daarvan zijn de bloedbroeders geÔntroduceerd (zie hieronder).

Bloedbroeders
De bloedbroeders zijn een nieuwe extra rol, die de slechte tegenhanger van zielsverwant is. De bloedbroeders krijgen ook een eigen board zoals bij zielsverwanten. Dit kan een manier zijn waardoor bv. hulpjes elkaar onderling kennen of al bij voorbaat contact met een wolf hebben.

Verplaatsen deadline bij dagacties

Er was soms wat onduidelijkheid over of deadlines wel of niet verplaatst worden als er een dagactie wordt gedaan. Om verwarring en frustratie te voorkomen is hierom besloten dat hier een vaste vuistregel voor komt: Als er binnen 12 uur voor de deadline een dagactie wordt gedaan, en dit heeft tot consequentie dat er iemand sterft, dan wordt de deadline met 24 uur verplaatst. Wanneer er niemand dood gaat of we nog meer dan 12 uur voor de deadline zitten, zal de deadline dan ook blijven staan.

Nachtvolgorde

Er zijn grote veranderingen gedaan aan de nachtvolgorde, waar we niet meer met 8 uren werken maar met meer uitgesplitste momenten voor elk van de acties. Ondanks dat we de chaos van acties op volgorde van insturen soms leuk vinden, waren er ook veel gevallen waarin er gewoon onduidelijkheid was over hoe rollen elkaar beÔnvloeden. Ook hebben we niet langer rollen die 'de hele nachtí werken, zoals voorheen het geval was voor bijv. de beschermengel en de yeti. Bekijk vooral de nieuwe nachtvolgorde voor je een spel met deze nieuwe volgorde gaat spelen.

Bekijk hier de nieuwe nachtvolgorde. Deze is aangegeven in "stappen", we zullen minder vaak het woord uren gebruiken omdat je dan wel een erg lange nacht hebt. ;D Maar je mag ze zo noemen als je wil.

Spoiler
0 (Vůůr de nacht): Verkiezing van de burgemeester, lynch, (sterven aan) inactiviteit
1: Grafrover
2: Gezegende, Slotenmaker, Vervloekte (normale actie)
3: Yeti
4: Welp, Kettingwelp (de moorden die zij plegen)
5: Huidenwisselaar
6: Vriend
7: Wisselaar
8: Apostaat, Beschermengel (voor de lunch)
9: Lunch, Conversiewolf
10: Heks
11: Apostaat, Beschermengel, Illusiewolf
12: Dorpsgek, Helderziende, Sjamaan, Ziener, Vervloekte (visioen); Grafdelver (zowel maken als visioen), Hacker/Raddraaier, Pyromaan, Ziener
13: Heks, Lijk, Ork
14: Stalker, Valse Engel, Verhullende wolf
15: Geliefde (sterft), Welp (groeit op)
[close]

De overgang naar nieuwe rollen/nachtvolgorde

Tijdelijk zullen zowel de nieuwe als de oude details voor rollen en nachtvolgorde beschikbaar zijn, gezien dat er nu nog spellen lopen met de oude structuur. Vanaf het eerstkomende spel zullen we overgaan naar de nieuwe rollen en nachtvolgorde. Als er geen lopende spellen meer zijn met de oude rollen en nachtvolgorde zullen we deze informatie archiveren.

Suggesties voor nieuwe rollen


Er is altijd al een topic geweest voor ideeŽn voor nieuwe rollen of rol-aanpassingen. Dit is echter zo vol dat we door de bomen het bos niet meer zien en we willen juist proberen dit initiatief weer wat nieuw leven in te blazen. Om deze reden hebben we het topic leeg gemaakt (de oude voorstellen zijn te vinden in het archief) en willen we vanaf nu in de vergaderingen met de spelleiders elke keer de suggesties doorlopen. Mocht een rolvoorstel nu naar het archief zijn verplaatst waarvan je vindt dat het niet de aandacht heeft gekregen die het verdiende, gooi hem dan vooral even opnieuw in het topic!

Spelgedrag

De laatste tijd hebben we wat acties in spellen voorbij zien komen waarvan we vinden dat dit niet bevorderlijk is voor het spelplezier. Daarom willen we deze gelegenheid ook meteen gebruiken om twee van deze situaties nog even aan te stippen.
Het is niet toegestaan om na je dood met levende spelers over het spel te praten. Of dit nou gaat over teleurstelling, woede, frustratie of complimenten. Na het spel kan er uitgebreid nabesproken worden, maar zoek tijdens een lopend spel geen contact met levende spelers.
Het is niet de bedoeling om mensen te laten zweren dat ze goed zijn op familie/andere levende dingen of juist in ruil voor producten/geld als ze liegen. Liegen is deel van dit spel en is het niet het idee dat spelers door de mand vallen als ze niet aan zulke weddenschappen deel willen nemen.
Hopelijk kan iedereen hierop letten zodat we met zijn allen lekker van het spel blijven genieten.

We hopen dat jullie je in de aanpassingen kunnen vinden en horen graag hoe jullie erover denken!

Veel speelplezier,

Liefs van het forumteam

Nieuwe spelleiders!Ik mag in dit nieuwsberichtje een super leuke update geven, namelijk dat we het spelleiderteam hebben uitgebreid met maarliefst twee nieuwe spelleiders! Jullie kennen ze allemaal maar al te goed en hebben genoeg spelletjes met ze gespeeld, namelijk @123berber en @Mexicanobroeder ! We hebben er als forumteam het volste vertrouwen in dat ze superleuke spellen gaan leiden en een fijne toevoeging voor het team gaan zijn!

Dus weet ze vooral te vinden bij verzoekjes, vragen of als je irritant wil doen, want ze zijn nu verplicht te luisteren!  ;D Maar zonder grapjes, ik hoop dat jullie ze van harte welkom heten en we zijn ervan overtuigd dat ze het super goed gaan doen. Jullie zullen ze snel in de spelplanning voorbij zien komen!

Ook een kleine update van de nieuwe spelleiders zelf:

@123berber :
Ik liep al een tijd rond met het idee om te solliciteren, maar na mijn eigen spel toch de knoop doorgehakt. Ik heb onwijs veel zin in alle komende spellen die ik mag gaan leiden en ik hoop jullie snel eens te zien in een spelletje van mij!

@Mexicanobroeder :
Ja hoi, ik ben een van de twee nieuwe spelleiders, dus binnenkort kunnen jullie aan mijn spellen meedoen en ik hoop jullie daar allemaal te zien. En vergeet niet om daar plezier bij te hebben!Ē

Ik hoop dat jullie net zo genieten van de nieuwe energie in het team als wij en dat we met zijn allen weer mooie spelletjes mogen spelen  :)

Liefs namens het forumteam!

Internationale kampioenschappen WvW

Hoi mooie leden  :D

Elk jaar vinden er internationale kampioenschappen plaats, een uitgelezen kans voor ons om te laten zien dat onze vele oefening zijn vruchten heeft afgeworpen.  :D Nu zijn we natuurlijk op zoek naar iemand die ons forum kan vertegenwoordigen!

In de periode tussen eind april - eind juni zal je een kwalificatie spel spelen. Als je daar door komt is de halve finale in juli/augustus en de finale in augustus/september.
Het is wel goed om te weten dat het een behoorlijk intensief spelletje is en dat de activiteit van zowel anderen als wat van jou gewenst wordt een stuk hoger is dan we op dit forum kennen. Ze hebben het namelijk over 600/700 posts per 24 uur in de eerste speldagen en vragen van iedereen een minimale bijdrage van 10 posts per speldag! Daarnaast is het ook goed om te weten dat het engelstalig is. Het is  een ontzettend leuke uitdaging en de kans om zowel jou binnen dit forum eeuwige roem te schenken, als ons forum internationaal punten te laten scoren. Dit wil je  :D

Als je interesse hebt, stuur me dan voor woensdag even een berichtje  :)

Wat ben jij leuk!

Het stormt, de wereld doet naar en de winkels liggen weer vol met duimpjes en veren. Je weet weer hoe laat het is..
Nationale complimentendag
Het viel sommigen misschien al op dat dit jaar Valentijnsdag geen extra aandacht heeft gekregen op het forum. Maar uiteraard willen we de kans om wat veren te prikken op bepaalde plekken niet aan ons voorbij laten gaan. Om de doelgroep wat breder te trekken hebben we dit jaar namelijk besloten mee te gaan in het andere -wie kent het niet- fenomeen van nationale complimenten dag.Het principe zal vergelijkbaar zijn met het concept hoe we andere jaren Valentijnsdag deden. Op 1 maart is het nationale complimentendag en zullen we wat positieve berichten de wereld in helpen. Dus, wat kun jij doen? Heb je iemand, of misschien een groep mensen, die echt even een leuk complimentje verdiend of die je wil bedanken? Stuur mij een berichtje en ik stuur het (kan ook anoniem) door op 1 maart, of doe het op 1 maart lekker zelf, dat mag natuurlijk ook  :D
Als je het via mij wil doen, stuur uiterlijk 28 februari je berichtje(s) door, met de naam/namen van de personen aan wie je het wil richten. Mocht het een groep zijn (bv. alle spelers van een bepaald spel), heel leuk! Maar geef me wel echt even het hele lijstje namen, dat ik zelf niet nog dit moet verzamelen  :D

Dus, heeft die ene WvWer een luisterend oor geboden toen je net de trein had gemist, had je een fantastische wolvengroep met wie je de overwinning hebt binnengehaald of die ene koppelpartner met wie het forever en always toch maar 3 dagen bleek te duren maar wat wel heel liefdevol was. Dit is de kans! Laten we met z'n allen wat positieve energie de wereld in helpen, een complimentje kan soms iemand zijn dag maken  ;)

Groetjes van de verenprikker  ;D

Forum Awards 2021 - De bekendmaking!

Na twee weken van nomineren en stemmen, is hier het moment waar we op hebben gewacht. Het evenement van het/dit/vorig jaar, de bekendmaking van de forum awards 2021! Maarliefst 22 mensen hebben hun stem afgelopen week laten horen en hierbij de resultaten!Sommige awards waren weer enorm spannend en daarbij wisselde het gedurende de week elke keer wie de award leek te gaan pakken. Anderen waren vanaf seconde 1 duidelijk. Zie onderstaande posts om te zien wat de eindresultaten van dit jaar zijn!  :)  Ik heb overal de percentages van de stemmen bij gezet, met in het paars de trotse (denk ik? :D) winnaar die voor de rest van het jaar deze titel mag gaan dragen! Iedereen bedankt voor alle input en interesse, het was weer leuk!

Forum Awards 2021 - De genomineerden + stemronde

*insert tromgeroffel*Het moment waar we allemaal op hebben zitten wachten is hier dan eindelijk, namelijk de bekendmaking van de genomineerden voor een van de forumawards van 2021! Iedereen bedankt voor het invullen van de nominaties!
Ik zal hierbij een overzicht geven van iedereen die stemmen heeft gehad in een bepaalde categorie, met eventuele quotes die hierbij genoemd zijn. Het aantal stemmen zal ik niet geven, zodat ik de echte stemming die hierop volgt niet beÔnvloed.
Op basis van de nominaties heb ik gestreefd om geen enorme lijsten in het stemformulier te zetten voor de awards te zetten en pakte ik dus de top 2/3/4 eruit waar mogelijk. Als de stemmen heel erg verspreid waren lukte dit niet, dus in dat geval is het mogelijk dat er een grotere lijst is om uit te kiezen. En omdat er bij een aantal awards al overduidelijk 1 winnaar uit de bus kwam, zullen ook de eerste awards hier zelfs al benoemd worden!  :D

Nu gaan we over naar de fase waar je kan stemmen op jouw favorieten voor het winnen van de echte felbegeerde awards. Vergeet dit niet te doen! Je hebt tot volgende week vrijdag, 4 februari 20:00. Dan zullen we de winnaars bekend maken.

Klik hier om te stemmen!


Maar dan, over naar de orde van de dag. De nominaties! In komende twee posts zal ik elk van de categorieŽn af gaan, met de genomineerden op willekeurige volgorde. Als de nominatie dikgedrukt staat, betekent dit dat deze voldoende is genoemd om in het stemformulier te zitten en dus nog in de race is voor een forumaward. Geef in dit topic ook vooral reacties over de nominaties  :D

Forum Awards 2021

Er is weer een vreemd maar hopelijk voor iedereen ook een mooi jaar voorbij en dit kunnen we uiteraard niet voorbij laten gaan zonder stil te staan bij alle spellen en gebeurtenissen hier op ons mooie WvW forum. Daarom zijn hierbij de nominaties voor de Forum Awards 2021 geopend!Ook dit jaar gaan we weer nomineren in 2 hoofdcategorieŽn, namelijk spel-gerelateerd en meer persoonlijke vragen los van de spellen.

Tijdslijn
21/01/2022: Opening nominaties
28/01/2022: Sluiting nominaties, bekendmaking genomineerden. Opening van de stemming
04/02/2022: Bekendmaking winnaars!

Nominaties
Dat betekent dat je vanaf nu tot 28/01/2022 de tijd hebt om te gaan nomineren! Een paar opmerkingen over de nominaties:
 • Je mag 1 persoon/gebeurtenis per categorie nomineren (tenzij expliciet anders gevraagd)
 • Als je een leuke quote hebt waarom je deze persoon/gebeurtenis nomineert, voeg het vooral toe!
 • Neem maar een drankje erbij want het is een lange lijst  ;D
 • Uiteraard mag je vragen overslaan als je er niet weet wie/wat te nomineren. Het is echter wel leuk als we zo veel mogelijk antwoorden binnen krijgen
 • Het inzamelen van nominaties is anoniem, mogelijk staat wel je google-account gelinkt maar dit is puur voor het tussentijds opslaan van de antwoorden. Dit wordt niet met mij gedeeld. Ik verwacht wel dat we hier wel sportief omgaan
 • Vul de lijst dus ook wel max. 1 keer in  :)

Laat de nominaties beginnen!
Klik hier om te nomineren!

Veranderingen in Forumbestuur

Beste allemaal,

Fannie en ik bekleden op dit moment het Forumbestuur.
Voor sommigen is het niet duidelijk wat welke afdeling precies doet en daar willen wij verandering in brengen in de toekomst.
We willen meer transparant naar jullie zijn en duidelijk uitleggen wat wij precies doen.

Eerst het nieuws.
Helaas heeft Bloodwolf14 besloten om ons team te gaan verlaten.
Dat betekent dat de Marketeer niet meer bezet is. Hierdoor hebben het forumteam een overleg gehad en daar is het volgende uitgekomen.

De taken van het forumbestuur gaat breder worden.
Wij zullen de taken van Bloodwolf overnemen en de rol van Marketeer zal compleet komen te vervallen.
Ook zal het forumteam meer activiteiten organiseren zoals Online Meets, Forum Awards etc.
Het forumteam blijft natuurlijk beschikbaar voor al jullie vragen en problemen. Kom alsjeblieft naar ons toe als er dingen zijn want wij zijn er om dingen op te lossen.

Doordat de taken van het forumbestur breder worden hebben wij een nieuw lid in het bestuur.
Deze persoon heeft ons een open sollicitatie gestuurd en wij hebben besloten haar op te nemen in het bestuur. Zij is erg enthousiast en heeft afgelopen zondag al bewezen hartstikke enthousiast te zijn in het organiseren van een online meeting.
Jullie weten nu al natuurlijk wie dit is, Inuzuki wij willen haar van harte verwelkomen in het forumbestuur.

Dus vanaf nu kunnen jullie met jullie vragen, problemen of random dingen naar ons 3en komen.
Fannieklm, Waterwork en Inuzuki.

Wij namens het hele forumteam willen Inuzuki heel veel succes en plezier wensen in het team.

Mochten er mensen geintresseerd zijn in posities binnen het forumteam.
Schroom dan niet om een open sollicatie in te sturen wij nemen 100% van de sollcitatie serieus en nemen deze door.

Mochten er vragen zijn betreffende deze post aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

Zomerspelen 2021Wat zijn de zomerspelen?

Een kleine competitie tussen teams. Je speelt elke week een aantal verschillende spelen, ofwel tegen ťťn ander team ofwel tegen alle andere teams. Tijdens die spellen verdien je punten en aan het einde van de zomerspelen is er uiteraard 1 winnaar. Je vindt er alles over in dit board.

Klinkt leuk, wat zijn de spellen?

We spelen 3 spellen per week : 1v1 weerwolven, 'gewoon' weerwolven en een zoektocht. Meer info over de verschillende spellen vind je terug in de topics van elk spel.

Wanneer gaat de competitie door?

De competitie start op maandag 5 juli, wat betekent dat je je kan inschrijven tot en met vrijdag 2 juli. Op die manier kunnen de schema's voor de spellen rustig opgemaakt worden. In totaal spelen we 4 weken - de spellen starten telkens op maandag en eindigen ten laatste op zaterdag. Op zondag worden de uitslagen verwerkt en de nieuwe spellen voor de komende week opgestart.

Ik ben overtuigd, hoe kan ik inschrijven?

Je kan inschrijven in het topic 'deelnemers'. Je schrijft in per team van 3 spelers, maar je kan uiteraard in dat topic ook een oproep doen voor medespelers als je niet direct een team hebt. Per team van 3 kies je een naam en een kleurencode van 4 kleurtjes.

Nog vragen of opmerkingen?

Stel ze gerust & er zal zo snel mogelijk een antwoord komen ;-).

Organisatie: @t4nd en @domien

Mafia Championship Seizoen 8!Hallo allemaal!

Eens per jaar worden wij als forum benaderd om mee te doen aan het internationale Mafia Championship. Zo ook dit jaar dus weer.

Dit is een toernooi waar allerlei Mafia (Weerwolven) sites aan meedoen door middel van het sturen van een vertegenwoordiger die meedoet aan een (aantal) spel(len) op de gedeelde site. In de afgelopen jaren hebben daar meer dan 320! sites en meer dan 50! verschillende nationaliteiten aan meegedaan.

Info
De opzet van het toernooi is als volgt:
Opzet
- Het begint met 10 voorrondes van 15 spelers. Deze rondes hebben een vaste indeling (3 slechtjes vs 12 goedjes) qua rollen. Na elke ronde kunnen de spelers daarvan stemmen op wie zij het beste vonden en wie het dus gegund wordt om door te gaan naar de volgende ronde. Uit deze stemming gaan alleen de nummer 1 en 2 door. Je hoeft gelukkig niet bang te zijn voor vriendjespolitiek, want de kans dat spelers elkaar kennen is erg klein ;)

- Na de voorrondes worden er de semifinales gespeeld. Dit zijn 3 verschillende spellen van weer 15 spelers. Uit ieder spel hiervan gaan 5 spelers door naar de finale.

- De finale is 1 laatste spel waarin deze 15 spelers aan meedoen. Aan het einde van dit spel wordt door iedereen op een winnaar gestemd. Deze speler krijgt de titel van Seizoen 8 Kampioen en een echt ondertekend certificaat van Dmitry Davidoff, de maker van Mafia!
[close]

Vorig jaar ben ik (BloodWolf14) zelf gestuurd als vertegenwoordiger van de site en ik vond het zeker een leuke ervaring! Het spel wordt wel in het engels gespeeld en de stemmen en nachtverwerking worden allemaal automatisch verwerkt. Dat is wel even wennen, maar qua speelstijl is het zeer vergelijkbaar met onze site hier. Het scheelt ook dat er niet echt ingewikkelde rollen meedoen (Wolf, Vervloekte (onboard), Stalker (aangepast), Vigilante (1 schot na nacht 2), Beschermengel en Burger). De enige eis die verder aan je gesteld wordt is dat je actief bent en minimaal 10 posts per speldag kan maken. Dit lijkt veel, maar je kunt zelf kiezen welke data je een voorronde wil spelen en hoe lang de deadlines voor je moeten duren.


Hoe aan te melden?
Nu is het natuurlijk aan ons om ook dit jaar weer een vertegenwoordiger te kiezen. Iedereen kan zich aanmelden om mee te doen aan dit evenement. We hebben dus 2 spelers nodig. Een die in principe alle spellen speelt, en eentje die in het geval de eerste ineens niet meer kan klaar is om in te vallen.

Hoe doen we dit? Well, iedereen kan zich dus aanmelden. Maak in dit topic een leuke post aan met waarom jij geschikt bent en waarom we jou zouden moeten kiezen. Een hele campagne opzetten is daarbij gewoon toegestaan! Je hebt t/m 2 mei 22:00 om een post te maken. Hierna zal er een poll worden open gezet waarin iedereen kan stemmen op wie zij denken dat het meest geschikt is als representatie van onze site. Hieruit worden de nummer 1 en 2 gekozen. Zij zullen verder contact op moeten nemen met @Lissa :)


Hieronder de link naar het Word-document met de uitnodiging:
Invitation

En hieronder alvast een linkje naar de site. Neem alvast even een kijkje. Gelukkig lijkt het erg op ons forum ;)
Mafia Universe

Heb je nog vragen of opmerkingen? Dan kun je die in dit topic kwijt. Ik sta ondertussen in contact met Lissa op Discord dus kan haar eventueel vragen stellen als er iets nog niet duidelijk is :)

Paaseieren zoekenPaaseieren zoeken!
Als er iets hoort bij deze tijd van het jaar, is dat het wel. Al is het in het verleden al een keer gedaan, we doen het gewoon nog een keer.

Simpele uitleg: overal op het forum zijn paaseieren te vinden. Elke post, elke foto, elk topic kan een paasei bevatten. In ieder hoekje en gaatje kunnen ze verstopt zitten.

Ieder paasei levert punten op. Voor degene die hem als eerste vind 5 punten, voor degene die hem als 2e vindt 4 punten, de 3e krijgt 3 punten, de 4e krijgt 2 punten en de 5e krijgt 1 punt. Iedereen die een paasei als 6e of later vindt krijgt geen punten meer. We laten niet weten als hoeveelste je een bepaald paasei gevonden hebt. Wel zullen we tussendoor een tussenstand geven.

Als klap op de vuurpijl zijn er ook paaseieren welke een extra bonus zullen geven in spel 565. Maar daar zal Loetjef meer info over geven in haar spel.

De paaseieren zijn al verstopt en zijn te vinden tot en met zondag 3 april 19.30. Om een paasei te claimen stuur je de locatie van het paasei in PM naar Waterwork en fannieklm. (Dit is heel belangrijk, doe je dit niet of maar naar een van ons, dan geldt je ei als niet gevonden.)
Wij zorgen ervoor dat je de juiste punten toegekend krijgt.

Zet je speurneus aan en veel plezier met zoeken!

Groetjes Marc en Fannie

Nieuw Forumteamlid

Goedenavond allemaal,

De meesten hebben al gelezen dat Kevin het forumteam gaat verlaten als forumbestuur. Nu heeft het forumteam de gehele dag met elkaar overlegd. Wij zijn hierbij tot de conclusie gekomen dat wij een nieuw lid bij het forumbestuur willen die mij gaat ondersteunen bij het forumbestuur. Bij ons kwam Fannieklm gelijk op als potentiŽle kandidaat, en in ons enthousiasme hebben wij haar benaderd. En het enthousiasme is wederzijds! We hebben gekozen voor Fannie, omdat we haar kennen als een vrolijke en actieve speler die altijd voor iedereen klaarstaat. Ze heeft niet voor niets de award gewonnen voor grootste zonnestraal. Ook denken wij dat zij met haar achtergrond een groot aanwinst is voor het team.

We hopen dat jullie ons steunen in onze keuze voor Fannie.
We hopen dat ze 28 februari onderdeel kan worden van het team.

Mocht er iemand geintresseerd zijn in onderdeel zijn van het forumteam, schroom dan niet om een open sollicitatie te sturen. Dat mag voor elke afdeling.

Groetjes,

Het forumteam

De Clown zegt vaarwel

Na veel wikken en wegen heb ik besloten te stoppen binnen het forumteam. De komende tijd zal ik ook een stap terugnemen als het gaat om mijn activiteit op het forum. Dit doe ik om voor mijzelf wat meer rust in mijn hoofd te creŽren, iets waarin ik mijzelf de laatste tijd teveel tegenkom dat het niet gebeurd.  De clown heeft dus besloten gedag te zeggen.Ik vind het een lastige keuze, maar voor nu wel even de beste. Ik heb mooie herinneringen aan Weerwolvenvanwakkerdam, die ik graag koester. Ik wil Dixie, Nephtysis, Heartless, en de rest van de club sindsdien bedanken voor het vertrouwen dat is geuit toen en nadat ik begin 2016 de Vos (Sil) en de Clown (moi) als nieuwe spelleiders aan de slag ging. Men had mij toen wel mogen knijpen om te controleren of ik droomde. Ik heb in die jaren ontzettend veel lol beleefd aan het bedenken van felle en vooral heftige rolverdelingen. En ja, ook erg genoten om dan als toeschouwer te zien hoe je spel van 4 leugenwolven + cupido's loopt qua uitmoorden van elkaar, witte dood, of hoe er andere maffe situaties liepen. ^-^ Ik koester herinneringen van spellen die ik heb gespeeld en geleid, de weekmeets (die zijn bijna ondenkelijk in tijden als deze :() en de vele forumactiviteiten die ondertussen voorbij zijn gekomen. Het meest dankbare ben ik daarentegen voor de mensen die ik via dit forum heb ontmoet. Teveel om op te noemen!. Waar mensen zijn gekomen en gegaan, heb ik ook mensen ontmoet die voor mij ontzettend veel hebben betekend en waarvoor ik ze nogmaals wil bedanken (wie het om gaat weten dit wel. bijvoorbeeld Skeilah Bij twijfel mag je appen :P).

A fijn, genoeg sentimenteel gebrabbel... Tijd om een hoofdstuk af te sluiten, zodat ik een nieuwe kan starten.
- De Clown, Kevindemen

Spannende NPO1 spelshow

Recent is het forumteam benaderd met het verzoek of onderstaande bericht met leden kan worden gedeeld.

Citaat
Deelnemers gezocht voor een nieuwe, super spannende spelshow voor NPO1!
 
Ben jij verzot op het ontrafelen van raadsels en mysteries en ben je net zo goed in zwijgen als in praten? Dan is dit spel helemaal iets voor jou! In deze zinderende spelshow strijdt een zestal kandidaten tegen en met elkaar om er achter te komen wie de bedrieger van het spel is.
 
We zoeken uitgesproken persoonlijkheden met bijzondere eigenschappen, beroepen, hobbyís en/of gewoontes. Daarnaast heb je een goede pokerface in huis en is bluffen jou niet onbekend. Ook kun je tegen een verbaal stootje maar deel je er ook ťťn uit als het moet.
Herken je jezelf in de omschrijving en ben je tussen de 27 en 55 jaar oud, geef je dan nu op via casting@idtv.nl!

Mogelijk is deze oproep iets voor jou? Mailen kan in ieder geval naar casting@idtv.nl. Laat het even weten als je hebt gereageerd, wij zijn razend benieuwd! :D

Welkom op het nieuwe forum!

Welkom, welkom!
Het nieuwe forum is weer geopend en je kunt weer posten. Het kan zijn dat je opvalt dat er een aantal dingen veranderen, of verandert zijn. Mocht je iets missen, stuur dan vooral een pm naar mij en/of Perry26.


Laat ik beginnen met de grootste (tijdelijke) verandering - het forum heet nu weerwolvenvanwakkerdam.be.
Weerwolvenvanwakkerdam.nl werkt nog gewoon, maar als je erheen gaat zal de .nl in .be veranderen.
Voor onze nationalistische belgen is het dus vanaf nu ook mogelijk om .be te gebruiken in plaats van .nl


Mochten er nog dingen zijn horen we het dus graag <3

Verhuizing Forum

Beste allemaal,

Somiggen van jullie hebben het al gelezen op Discord. Maar aanstaande woensdag gaat het forum overgezet worden op een nieuwe server. Dit zal hopelijk veel problemen die we nu hebben verhelpen.

Gelieve op woensdag 10 Februari om 19 uur in niks te posten zodat de verhuizing soepeltjes gaat verlopen en we niet tegen problemen aanlopen.
Deze verhuizing duurt waarschijnlijk een aantal uurtjes maar we hopen het zo snel gefixt te hebben
Mocht je vragen hebben of ergens tegen aan lopen. Schroom dan niet om contact op te nemen met iemand van het forumteam.

Valentijnsactie

Verklaar de liefde <3

Namens "er moeten meer forumkoppeld komen, doe er wat aan", winnaar van de forumaward Beste Forumkoppel 2020.Nog een paar weekjes en dan is het zover. Valentijnsdag is dan aangebroken. De ideale gelegenheid om wat liefde te verspreiden. Deel een lief gedicht, (liefdes)wensen ťn laat een andere (anoniem) weten hoe belangrijk deze voor je is. De tijd is aangebroken om uit die luie stoel te komen en actie te ondernemen. Uit die liefde, want nu is het je kans!

Wat te doen?
Stuur naar zowel Kevindemen als Waterwork een pm met als onderwerp 'Valentijn'. Maak duidelijk wat je wilt versturen en naar wie. En of je wilt dat het anoniem gebeurd of niet. Wij zorgen er dan voor dat je bericht op Valentijnsdag wordt verzonden. Wie weet... Volgt daar een forumkoppel uit?

Wat nou als je de liefde wilt verklaren aan Kevindemen of Waterwork? Mocht je die schat van een Waterwork anoniem de liefde willen verklaren dan stuur je een berichtje naar enkel Kevindemen. In het uiterst onwaarschijnlijke geval dat je naar Kevindemen een berichtje anoniem wilt versturen, kun je hetzelfde doen, maar dan enkel naar Waterwork.

Opruiming Forum

Beste allen,

Op korte termijn zullen we een grote verandering doorvoeren op het forum. Het technische team is op het moment het forum aan het herbouwen op een ander plekje. Dat fixed bugs zoals de u umlaut, plus maakt het forum meer futureproof. Voordat data van server verhuist zullen we nog wel het ťťn en ander aan topics opschonen. Voornamelijk topics die al jarenlang zijn gearchiveerd en niet meer zichtbaar zijn willen we verwijderen. Hieronder vallen topics als de roedel (die is al verborgen van ver voordat het gros van de huidige leden lid werd), oude spamtopics en cafťs, boards met persoonlijke informatie die al jarenlang gearchiveerd staat, prullenbakken voor inhoud van prullenbakken (ja, zulke boards bestaan er XD), personagetopics en mogelijk het spellenarchief.

Daarover gesproken, eerst willen we jullie mening horen......voordat we zomaar dingen gaan verwijderen wilden we controleren hoe mensen staan tegenover:
- het wel of niet behouden van het spellenarchief (deze verwijderen zou meer opslagruimte ťn snelheid opleveren, maar we verliezen wel een stukje nostalgie).
- het verwijderen van personagetopics, sinds we al jaren zijn afgestapt van het veelvuldig gebruiken van personages
- of mensen andere topics hebben die op dit moment onzichtbaar zijn, maar ze wel graag willen behouden (bijvoorbeeld berichten in de roedel, overlegboards).
- Zijn er dingen waarvan jullie aangeven dat die weg mogen?

We plaatsen deze oproep om mensen de kans te bieden om hun mening te delen en ook zelf eventueel backups te maken van posts die ze willen houden.

Met vriendelijke groet,

Het forumteam

Stemronde Forumawards 2020

Uitslag Forumawards 2020
Je kunt hier klikken om per direct naar de uitslagpost te gaan :D

Stemmen voor de Forumawards 2020
Het is zover! We kunnen stemmen voor de forumawards 2020. Kijk dus snel of je bent genomineerd ťn stemmen maar!

Er zijn flink wat mensen genomineerd per categorie, dus de kans is erg groot dat ook jouw naam erin voorkomt. Je kunt het zien (ťn ook direct stemmen) door op deze link te klikken. Vervolgens kun je per categorie ťťn persoon selecteren die volgens jou de winst verdiend. Iedereen kan stemmen tot en met 18 januari 2021. Daarna zal ik spoedig mogelijk maken wie er per categorie heeft gewonnen. Neem de tijd. Mocht je dubbel inzenden dan zal ik de laatst ingestuurde versie als definitieve versie zien.