Nieuws

Je vindt onze discordserver hier!

Welkom, vreemdeling!

Je kunt inloggen middels de velden hieronder, of jezelf registreren als je dat nog niet hebt gedaan.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Nieuws

Mafia Championship Seizoen 8!Hallo allemaal!

Eens per jaar worden wij als forum benaderd om mee te doen aan het internationale Mafia Championship. Zo ook dit jaar dus weer.

Dit is een toernooi waar allerlei Mafia (Weerwolven) sites aan meedoen door middel van het sturen van een vertegenwoordiger die meedoet aan een (aantal) spel(len) op de gedeelde site. In de afgelopen jaren hebben daar meer dan 320! sites en meer dan 50! verschillende nationaliteiten aan meegedaan.

Info
De opzet van het toernooi is als volgt:
Opzet
- Het begint met 10 voorrondes van 15 spelers. Deze rondes hebben een vaste indeling (3 slechtjes vs 12 goedjes) qua rollen. Na elke ronde kunnen de spelers daarvan stemmen op wie zij het beste vonden en wie het dus gegund wordt om door te gaan naar de volgende ronde. Uit deze stemming gaan alleen de nummer 1 en 2 door. Je hoeft gelukkig niet bang te zijn voor vriendjespolitiek, want de kans dat spelers elkaar kennen is erg klein ;)

- Na de voorrondes worden er de semifinales gespeeld. Dit zijn 3 verschillende spellen van weer 15 spelers. Uit ieder spel hiervan gaan 5 spelers door naar de finale.

- De finale is 1 laatste spel waarin deze 15 spelers aan meedoen. Aan het einde van dit spel wordt door iedereen op een winnaar gestemd. Deze speler krijgt de titel van Seizoen 8 Kampioen en een echt ondertekend certificaat van Dmitry Davidoff, de maker van Mafia!
[close]

Vorig jaar ben ik (BloodWolf14) zelf gestuurd als vertegenwoordiger van de site en ik vond het zeker een leuke ervaring! Het spel wordt wel in het engels gespeeld en de stemmen en nachtverwerking worden allemaal automatisch verwerkt. Dat is wel even wennen, maar qua speelstijl is het zeer vergelijkbaar met onze site hier. Het scheelt ook dat er niet echt ingewikkelde rollen meedoen (Wolf, Vervloekte (onboard), Stalker (aangepast), Vigilante (1 schot na nacht 2), Beschermengel en Burger). De enige eis die verder aan je gesteld wordt is dat je actief bent en minimaal 10 posts per speldag kan maken. Dit lijkt veel, maar je kunt zelf kiezen welke data je een voorronde wil spelen en hoe lang de deadlines voor je moeten duren.


Hoe aan te melden?
Nu is het natuurlijk aan ons om ook dit jaar weer een vertegenwoordiger te kiezen. Iedereen kan zich aanmelden om mee te doen aan dit evenement. We hebben dus 2 spelers nodig. Een die in principe alle spellen speelt, en eentje die in het geval de eerste ineens niet meer kan klaar is om in te vallen.

Hoe doen we dit? Well, iedereen kan zich dus aanmelden. Maak in dit topic een leuke post aan met waarom jij geschikt bent en waarom we jou zouden moeten kiezen. Een hele campagne opzetten is daarbij gewoon toegestaan! Je hebt t/m 2 mei 22:00 om een post te maken. Hierna zal er een poll worden open gezet waarin iedereen kan stemmen op wie zij denken dat het meest geschikt is als representatie van onze site. Hieruit worden de nummer 1 en 2 gekozen. Zij zullen verder contact op moeten nemen met @Lissa :)


Hieronder de link naar het Word-document met de uitnodiging:
Invitation

En hieronder alvast een linkje naar de site. Neem alvast even een kijkje. Gelukkig lijkt het erg op ons forum ;)
Mafia Universe

Heb je nog vragen of opmerkingen? Dan kun je die in dit topic kwijt. Ik sta ondertussen in contact met Lissa op Discord dus kan haar eventueel vragen stellen als er iets nog niet duidelijk is :)

Paaseieren zoekenPaaseieren zoeken!
Als er iets hoort bij deze tijd van het jaar, is dat het wel. Al is het in het verleden al een keer gedaan, we doen het gewoon nog een keer.

Simpele uitleg: overal op het forum zijn paaseieren te vinden. Elke post, elke foto, elk topic kan een paasei bevatten. In ieder hoekje en gaatje kunnen ze verstopt zitten.

Ieder paasei levert punten op. Voor degene die hem als eerste vind 5 punten, voor degene die hem als 2e vindt 4 punten, de 3e krijgt 3 punten, de 4e krijgt 2 punten en de 5e krijgt 1 punt. Iedereen die een paasei als 6e of later vindt krijgt geen punten meer. We laten niet weten als hoeveelste je een bepaald paasei gevonden hebt. Wel zullen we tussendoor een tussenstand geven.

Als klap op de vuurpijl zijn er ook paaseieren welke een extra bonus zullen geven in spel 565. Maar daar zal Loetjef meer info over geven in haar spel.

De paaseieren zijn al verstopt en zijn te vinden tot en met zondag 3 april 19.30. Om een paasei te claimen stuur je de locatie van het paasei in PM naar Waterwork en fannieklm. (Dit is heel belangrijk, doe je dit niet of maar naar een van ons, dan geldt je ei als niet gevonden.)
Wij zorgen ervoor dat je de juiste punten toegekend krijgt.

Zet je speurneus aan en veel plezier met zoeken!

Groetjes Marc en Fannie

Nieuw Forumteamlid

Goedenavond allemaal,

De meesten hebben al gelezen dat Kevin het forumteam gaat verlaten als forumbestuur. Nu heeft het forumteam de gehele dag met elkaar overlegd. Wij zijn hierbij tot de conclusie gekomen dat wij een nieuw lid bij het forumbestuur willen die mij gaat ondersteunen bij het forumbestuur. Bij ons kwam Fannieklm gelijk op als potentiële kandidaat, en in ons enthousiasme hebben wij haar benaderd. En het enthousiasme is wederzijds! We hebben gekozen voor Fannie, omdat we haar kennen als een vrolijke en actieve speler die altijd voor iedereen klaarstaat. Ze heeft niet voor niets de award gewonnen voor grootste zonnestraal. Ook denken wij dat zij met haar achtergrond een groot aanwinst is voor het team.

We hopen dat jullie ons steunen in onze keuze voor Fannie.
We hopen dat ze 28 februari onderdeel kan worden van het team.

Mocht er iemand geintresseerd zijn in onderdeel zijn van het forumteam, schroom dan niet om een open sollicitatie te sturen. Dat mag voor elke afdeling.

Groetjes,

Het forumteam

De Clown zegt vaarwel

Na veel wikken en wegen heb ik besloten te stoppen binnen het forumteam. De komende tijd zal ik ook een stap terugnemen als het gaat om mijn activiteit op het forum. Dit doe ik om voor mijzelf wat meer rust in mijn hoofd te creëren, iets waarin ik mijzelf de laatste tijd teveel tegenkom dat het niet gebeurd.  De clown heeft dus besloten gedag te zeggen.Ik vind het een lastige keuze, maar voor nu wel even de beste. Ik heb mooie herinneringen aan Weerwolvenvanwakkerdam, die ik graag koester. Ik wil Dixie, Nephtysis, Heartless, en de rest van de club sindsdien bedanken voor het vertrouwen dat is geuit toen en nadat ik begin 2016 de Vos (Sil) en de Clown (moi) als nieuwe spelleiders aan de slag ging. Men had mij toen wel mogen knijpen om te controleren of ik droomde. Ik heb in die jaren ontzettend veel lol beleefd aan het bedenken van felle en vooral heftige rolverdelingen. En ja, ook erg genoten om dan als toeschouwer te zien hoe je spel van 4 leugenwolven + cupido's loopt qua uitmoorden van elkaar, witte dood, of hoe er andere maffe situaties liepen. ^-^ Ik koester herinneringen van spellen die ik heb gespeeld en geleid, de weekmeets (die zijn bijna ondenkelijk in tijden als deze :() en de vele forumactiviteiten die ondertussen voorbij zijn gekomen. Het meest dankbare ben ik daarentegen voor de mensen die ik via dit forum heb ontmoet. Teveel om op te noemen!. Waar mensen zijn gekomen en gegaan, heb ik ook mensen ontmoet die voor mij ontzettend veel hebben betekend en waarvoor ik ze nogmaals wil bedanken (wie het om gaat weten dit wel. bijvoorbeeld Skeilah Bij twijfel mag je appen :P).

A fijn, genoeg sentimenteel gebrabbel... Tijd om een hoofdstuk af te sluiten, zodat ik een nieuwe kan starten.
- De Clown, Kevindemen

Spannende NPO1 spelshow

Recent is het forumteam benaderd met het verzoek of onderstaande bericht met leden kan worden gedeeld.

Citaat
Deelnemers gezocht voor een nieuwe, super spannende spelshow voor NPO1!
 
Ben jij verzot op het ontrafelen van raadsels en mysteries en ben je net zo goed in zwijgen als in praten? Dan is dit spel helemaal iets voor jou! In deze zinderende spelshow strijdt een zestal kandidaten tegen en met elkaar om er achter te komen wie de bedrieger van het spel is.
 
We zoeken uitgesproken persoonlijkheden met bijzondere eigenschappen, beroepen, hobby’s en/of gewoontes. Daarnaast heb je een goede pokerface in huis en is bluffen jou niet onbekend. Ook kun je tegen een verbaal stootje maar deel je er ook één uit als het moet.
Herken je jezelf in de omschrijving en ben je tussen de 27 en 55 jaar oud, geef je dan nu op via casting@idtv.nl!

Mogelijk is deze oproep iets voor jou? Mailen kan in ieder geval naar casting@idtv.nl. Laat het even weten als je hebt gereageerd, wij zijn razend benieuwd! :D

Welkom op het nieuwe forum!

Welkom, welkom!
Het nieuwe forum is weer geopend en je kunt weer posten. Het kan zijn dat je opvalt dat er een aantal dingen veranderen, of verandert zijn. Mocht je iets missen, stuur dan vooral een pm naar mij en/of Perry26.


Laat ik beginnen met de grootste (tijdelijke) verandering - het forum heet nu weerwolvenvanwakkerdam.be.
Weerwolvenvanwakkerdam.nl werkt nog gewoon, maar als je erheen gaat zal de .nl in .be veranderen.
Voor onze nationalistische belgen is het dus vanaf nu ook mogelijk om .be te gebruiken in plaats van .nl


Mochten er nog dingen zijn horen we het dus graag <3

Verhuizing Forum

Beste allemaal,

Somiggen van jullie hebben het al gelezen op Discord. Maar aanstaande woensdag gaat het forum overgezet worden op een nieuwe server. Dit zal hopelijk veel problemen die we nu hebben verhelpen.

Gelieve op woensdag 10 Februari om 19 uur in niks te posten zodat de verhuizing soepeltjes gaat verlopen en we niet tegen problemen aanlopen.
Deze verhuizing duurt waarschijnlijk een aantal uurtjes maar we hopen het zo snel gefixt te hebben
Mocht je vragen hebben of ergens tegen aan lopen. Schroom dan niet om contact op te nemen met iemand van het forumteam.

Valentijnsactie

Verklaar de liefde <3

Namens "er moeten meer forumkoppeld komen, doe er wat aan", winnaar van de forumaward Beste Forumkoppel 2020.Nog een paar weekjes en dan is het zover. Valentijnsdag is dan aangebroken. De ideale gelegenheid om wat liefde te verspreiden. Deel een lief gedicht, (liefdes)wensen én laat een andere (anoniem) weten hoe belangrijk deze voor je is. De tijd is aangebroken om uit die luie stoel te komen en actie te ondernemen. Uit die liefde, want nu is het je kans!

Wat te doen?
Stuur naar zowel Kevindemen als Waterwork een pm met als onderwerp 'Valentijn'. Maak duidelijk wat je wilt versturen en naar wie. En of je wilt dat het anoniem gebeurd of niet. Wij zorgen er dan voor dat je bericht op Valentijnsdag wordt verzonden. Wie weet... Volgt daar een forumkoppel uit?

Wat nou als je de liefde wilt verklaren aan Kevindemen of Waterwork? Mocht je die schat van een Waterwork anoniem de liefde willen verklaren dan stuur je een berichtje naar enkel Kevindemen. In het uiterst onwaarschijnlijke geval dat je naar Kevindemen een berichtje anoniem wilt versturen, kun je hetzelfde doen, maar dan enkel naar Waterwork.

Opruiming Forum

Beste allen,

Op korte termijn zullen we een grote verandering doorvoeren op het forum. Het technische team is op het moment het forum aan het herbouwen op een ander plekje. Dat fixed bugs zoals de u umlaut, plus maakt het forum meer futureproof. Voordat data van server verhuist zullen we nog wel het één en ander aan topics opschonen. Voornamelijk topics die al jarenlang zijn gearchiveerd en niet meer zichtbaar zijn willen we verwijderen. Hieronder vallen topics als de roedel (die is al verborgen van ver voordat het gros van de huidige leden lid werd), oude spamtopics en cafés, boards met persoonlijke informatie die al jarenlang gearchiveerd staat, prullenbakken voor inhoud van prullenbakken (ja, zulke boards bestaan er XD), personagetopics en mogelijk het spellenarchief.

Daarover gesproken, eerst willen we jullie mening horen......voordat we zomaar dingen gaan verwijderen wilden we controleren hoe mensen staan tegenover:
- het wel of niet behouden van het spellenarchief (deze verwijderen zou meer opslagruimte én snelheid opleveren, maar we verliezen wel een stukje nostalgie).
- het verwijderen van personagetopics, sinds we al jaren zijn afgestapt van het veelvuldig gebruiken van personages
- of mensen andere topics hebben die op dit moment onzichtbaar zijn, maar ze wel graag willen behouden (bijvoorbeeld berichten in de roedel, overlegboards).
- Zijn er dingen waarvan jullie aangeven dat die weg mogen?

We plaatsen deze oproep om mensen de kans te bieden om hun mening te delen en ook zelf eventueel backups te maken van posts die ze willen houden.

Met vriendelijke groet,

Het forumteam

Stemronde Forumawards 2020

Uitslag Forumawards 2020
Je kunt hier klikken om per direct naar de uitslagpost te gaan :D

Stemmen voor de Forumawards 2020
Het is zover! We kunnen stemmen voor de forumawards 2020. Kijk dus snel of je bent genomineerd én stemmen maar!

Er zijn flink wat mensen genomineerd per categorie, dus de kans is erg groot dat ook jouw naam erin voorkomt. Je kunt het zien (én ook direct stemmen) door op deze link te klikken. Vervolgens kun je per categorie één persoon selecteren die volgens jou de winst verdiend. Iedereen kan stemmen tot en met 18 januari 2021. Daarna zal ik spoedig mogelijk maken wie er per categorie heeft gewonnen. Neem de tijd. Mocht je dubbel inzenden dan zal ik de laatst ingestuurde versie als definitieve versie zien.

Forumawards 2020 voor een knallend nieuwjaar

Het forumteam wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar!

Wat een jaar. Veel gebeurd... Veel ook niet. Laten we van 2021 een knaller maken én hoe kan dat beter dan door even wat positieve vibes te verspreiden? Ook dit keer organiseren we de forumawards. Met deze forumawards kun je even waardering uiten voor anderen. Dus sla aan het nomineren door een google form in te sturen!

Wie verdient er volgens jou een Forumaward 2020?


Nu is het aan jullie om tot en met 7 januari 23:59 te kiezen wie volgens jullie genomineerd zou moeten worden voor één van de volgende awards.

Je kunt nominaties doorgeven via dit Google Form formulier.

Er zijn flink wat categorieën waarin je mensen kunt nomineren, dus ga er even enkele minuten goed voor zitten! Je hoeft hiervoor enkel je forumnaam achter te laten zodat wij weten van wie de nominaties komen, plus natuurlijk te vermelden wie je nomineerd. Verder wordt het gewaardeerd als je andere mensen attendeerd op de mogelijkheid om mensen te nomineren. Oh... En natuurlijk is het, het leukste als je anderen niet verteld wie je hebt genomineerd. Na 7 januari volgt de stemronde. We maken dan bekend wie er zijn genomineerd en per categorie kans maken op de award.

Evaluatie ingevoerde veranderingen

Halloooo lieve leden  :D

Een tijdje terug hebben jullie kunnen lezen dat er een aantal veranderingen aan zaten te komen. Inmiddels is een groot deel van die veranderingen doorgevoerd, en met het nieuwe jaar op komst, waren wij als spelleiderteam benieuwd naar hoe jullie deze veranderingen hebben ervaren. Sommige veranderingen zijn jullie veel mee in contact gekomen, andere veranderingen misschien nog wat minder, maar ik zou iedereen willen vragen om alles wat je erover gedacht hebt vast te delen, ook al heb je nog niet veel met de veranderingen gespeeld.

Voor een uitgebreide uitleg van de veranderingen kun je voor de meeste ook terecht in het Algeme Update-topic, maar heb je vragen, stel ze vooral!

Waar zijn we vooral benieuwd naar?

1. We zijn gaan werken met twee verschillende rollenlijsten, de basis en de gevorderdelijst. Hoe is jullie mening over deze lijsten, moeten en rollen gewisseld worden, bijgevoegd of verwijderd?
2. We geven keuze-opties voor spellen: schrijf je in voor een basisspel of voor een variant, de keuze met de meeste stemmen telt. Hoe bevalt dit?
3. En om in hetzelfde thema te blijven: hoe bevalt de algemene balans tussen basisspellen en variantspellen? En daarnaast het aanbod van niet-Wvw spellen?
4. Voor de lunchbepaling zijn nu verschillende opties gehanteerd: een lunchpoll (zie bijv. 542) en het 'oude' systeem, maar waarin nu meer nadruk ligt op een meerderheid van slechtjes die het eens moet zijn met de lunch (zie bijv. 545). Hoe denken jullie over deze opties, welke heeft je voorkeur, of zie je liever iets heel anders?
5. De meeste spellen hanteren nu een deadline van 3 dagen, maar waarbij een uitzondering wordt gemaakt bij de burgemeesterstemming, daar wordt 2 dagen gehanteerd. Hoe bevalt dit?
6. We staan verschillende opties voor nachtacties toe, gebaseerd op het zichtbare aantal stemmen. Hoe denken jullie hierover?

Mocht je nog andere evaluaties, suggesties, opmerkingen, complimentjes, of anderszins gebrabbel hebben, laat het vooral weten!

Algemene Update

Door een discussie in een recent spel over goed/slecht koppels en het wijzigen van de lunch, hebben wij, de spelleiders, de koppen bij elkaar gestoken om één lijn te trekken. Vanaf heden wordt de lunch bepaald door de meerderheid van de wolven. Dit betekent dat een individuele wolf niet zomaar de lunch kan veranderen, enkel in overleg met de andere wolven. Inactieve wolven tellen hierbij niet mee.

Als spelleiders, zullen we wél verschillende opties voor nachtacties toestaan. Hiervoor geldt dat alle informatie waar de speler recht toe heeft meegenomen mag worden in de opties. Hierbij kan je denken aan "Ik voer mijn actie uit op persoon A, tenzij persoon A de meeste zichtbare stemmen ontvangt." De spelleiding houdt geen rekening met eventuele stemwijzigende gebeurtenissen. Ook accepteert de spelleiding geen opties die rekening houden met acties tijdens de nacht. Om de spelleiding niet met waslijsten aan opties op te zadelen, zal er een maximum van 3 verschillende opties per persoon bestaan. Er wordt verwacht van spelers, dat zij hier normaal mee om gaan. Mocht dit niet het geval zijn, zal dit niet meer mogelijk zijn.

Verder is er nog discussie ontstaan over de verdeling van extra rollen. Wij hebben besloten om net als de normale rollen, extra rollen random te verdelen. Mocht dit te sterk uitvallen (denk aan een Ziener als Zielsverwant), zal de lijst nogmaals door de randomizer gaan.

Tevens heeft Lyne afscheid genomen van het forumteam door gebrek aan tijd. Skunki zal vanaf heden het aanspreekpunt zijn voor de niet-weerwolf spellen.

Ook heeft het spelleidingteam alle rollen uit de rollenlijst opgedeeld in "basisrollen" en "gevorderderollen". De beginnersrollenlijst ziet er alsvolgt uit:


De volledige lijst zal er alsvolgt uitzien:

Dit betekent dat de Weerwolf met Orccontrole, Orc 1 en Huurling verwijderd zullen worden uit de rollenlijst. De basisrollenlijst zal standaard elk spel gebruikt worden, waarbij de andere rollen niet mee kunnen doen, tenzij expliciet vermeld bij het inschrijftopic van het betreffende spel.