Nieuws

Heb je problemen met het forum? Contacteer Shaddow of Perry.

Welkom, vreemdeling!

Je kunt inloggen middels de velden hieronder, of jezelf registreren als je dat nog niet hebt gedaan.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Spelinformatie  (gelezen 6963 keer)

Golovior Regisir

  • Bewoner
  • *****
  • Overwinningen: +2/-2
  • Offline Offline
  • Berichten: 1.497
Spelinformatie
« Gepost op: 15 augustus 2006, 14:51:46 »

Ik zal beginnen met een voorbeeld van een post:

Terwijl Floris de nieuwe dorpsbewoner naar buiten liet, bedacht hij zich dat hij zelf ook een dorpsbewoner was. Hij zou dus ook elke dag moeten stemmen. De eerste dag dan wel op de nieuwe burgemeester en daarna op de weerwolven, maar ook hij moest stemmen. Net als Anna.
“Anna, weet jij al op wie je stemt voor Burgemeester?� vroeg Floris haar toen hij de eetzaal weer in liep, waar Anna op zijn stoel was gaan zitten.
“Nee, nog niet. Heb jij al een persoon waarop je stemt?� vroeg ze terug aan Floris, die alleen maar knikte.
“Ik heb nu gezien hoe de nieuwe dorpsbewoner op mijn verhaal reageerde. Hij is ten minste geen weerwolf. Ik stem op De nieuwe Dorpsbewoner als nieuwe Burgemeester.


Dit is al genoeg voor een post op de eerste dag. Zelfs genoeg voor een post op een andere dag. Je geeft je stem door heb vet gedrukt in de post te zetten. Staat de stem niet vet gedrukt, dan telt deze niet. Zorg daar dus voor. Mocht je nu tijdens de dag beslissen je stem te willen veranderen dan doe je dat als volgt.

Terwijl Floris zijn jas pakte om boodschappen te gaan doen, bedacht hij zich dat er nog meer bewoners waren waar hij zeker van was dat het geen weerwolven waren. Anna kon ook geen weerwolf zijn. Hij sliep al maanden bij haar, en nooit was ze ‘s nachts weg gegaan om slachtoffers te maken. Hij besloot zijn stem te veranderen van De nieuwe Dorpsbewoner naar Anna.

Op dat moment heeft Floris dus zijn stem veranderd van De nieuwe Dorpsbewoner naar Anna. Als je je stem veranderd, zet je oude stem dan onderstreept in de post en de persoon waar je op wil stemmen weer vet. Je oude stem is dan gedelete en je nieuwe stem word gemaakt. Doe dit alleen wel nog voor de deadline van de nacht. Daarna telt je stem niet meer. Als je de stem wil veranderen, post dan een nieuw bericht.

Vele spelers zullen een speciale rol hebben. De rol van de spelers staat uitgelegd in het stukje over de rollen. Als je een speciale rol krijgt, staat de uitleg hiervan ook nog eens in het persoonlijk bericht dat je krijgt aan het begin van het spel. De rollen ga ik dus hier ook niet allemaal beschrijven.

Het is belangrijk dat je zo veel mogelijk stemt. In totaal mag je ervoor kiezen 2 keer niet te stemmen in een spel. Dat kan ook bij de Burgemeester, of 2 keer bij de Weerwolven. Let wel op, gebeurt het een 3de keer dat je niet stemt, om wat voor reden dan ook (er is hiervoor geen excuus, zoals ik had echt geen tijd), ben je uitgeschakeld door inactiviteit. Dat telt niet als niet op komen dagen maar als inactief in het dorp. Dit heeft voor je lidmaatschap hier op het forum geen effect. Als je niets post, dus ook niet dat je niet stemt, en dat dus in de eerste 3 dagen gebeurt, telt dat wel als inactief. Mocht je weerwolf zijn, dan telt discussiëren niet mee in actief zijn.

De Burgers hebben pas gewonnen als alle weerwolven dood zijn, en de weerwolven hebben pas gewonnen als alle burgers dood zijn. Tenzij er dood de spelleider of weerwolven voor gekozen word om eerder te stoppen. De weerwolven kunnen alleen maar aangeven te willen stoppen, zodra de weerwolven niet meer kunnen verliezen van de burgers.

Dit spel is een spel van vertrouwen. Je kunt dus je rol aan iedereen vertellen die je wil, maar mocht de verkeerde groep het horen, dan heb je kans om gedood te worden. Het is dus slim om je rol voor jezelf te houden. Toch wil ik jullie vragen om je rol voor je te houden, dit om het spel interessanter te maken.

De lengte van het spel ligt aan het aantal deelnemers en hoelang de deelnemers erover doen om hun stem te posten. Gemiddeld duurt een spel ongeveer iets van 1,5 tot 2 maanden. Tenminste, daarnaar streven we.

Het spel is opgedeeld in dagen, die ongeveer een 3 dagen duren per dag. Het is dus niet verplicht om elke dag online te komen, maar om de 3 dagen is toch zeker wel gewenst. Kom je niet online, en stem je dus niet die dag, zonder een goede reden te geven, telt dat als een inactive speldag voor je personage. Heeft deze al 2 inactive speldagen gehad, dan betekend dat dus dat deze als extra slachtoffer van de wolven word gemaakt. De wolven maken dan alsnog hun eigen slachtoffer. Als er 3 dagen voorbij zijn, word er door de spelleider een nacht geschreven. Hierin word dan de persoon die door de stemming van de dag het meeste stemmen had gedood, en doden de weerwolven hun slachtoffer. Beide executies worden  geschreven door de spelleider en hier komen geen spelers aan te pas. Mocht je het idee hebben dat je dood gaat door een stemming die overdag gedaan word, dan mag je zelf het stuk schrijven waarin je 's avonds gedood word. Dit is echter niet verplicht.
« Laatst bewerkt op: 14 oktober 2006, 20:33:48 door Golovior Regisir »
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog