Nieuws

Welkom op het nieuwe locatie van het forum
Op dit moment wordt de .nl website doorgestuurd naar de .be website.

Welkom, vreemdeling!

Je kunt inloggen middels de velden hieronder, of jezelf registreren als je dat nog niet hebt gedaan.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Foruminformatie  (gelezen 3190 keer)

Beertyah

  • Bewoner
  • *****
  • Overwinningen: +29/-42
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 11.375
  • Dovie'andi se tovya sagain
Foruminformatie
« Gepost op: 1 april 2009, 16:58:40 »

Welkom op weerwolvenvanwakkerdam.nl
Het kan voor nieuwe leden soms erg ingewikkeld lijken hoe ons forum werkt.
Als je deze post leest zou je er normaal wel wegwijs uit moeten worden.

Kennismaking

Wat je best eerst kan doen is jezelf voorstellen in ons voorstelboard. Onze leden zullen je daar hartelijk verwelkomen en de vreemdste vragen stellen. Je vertelt natuurlijk zoveel over jezelf als je zelf wilt en niet meer. ;-)

Wanneer je jezelf hebt voorgesteld kan je wat verbroederen met de leden. De beste plaats hiervoor zijn het Multi-schappelijke board en het paleis der spam. Vergeet ook eerst niet de forumregels te lezen in het forumregels board.

Inschrijven voor een spel

Je bent hier natuurlijk niet alleen om vrienden te maken, maar ook om wvw te spelen. Het eerste wat je moet doen om een spel mee te kunnen spelen is het aanmaken van een personage. Je doet dit in het spelerinformatieboard. Je post in één van de subboards - welke hangt af van je forumnaam - een post met als titel je forumnaam. In deze post beschrijf je dan je personage(s). Je kan in het spelerinformatieboard ook een voorbeeld vinden of eerst eens rondsnuffelen bij de personages van andere leden.

Wanneer je een personage hebt ben je klaar om je in te schrijven voor een spel. In het komende spellen board vind je informatie over de komende spellen en een inschrijftopic voor het eerstvolgende spel. Lees de eerste post van dit inschrijftopic goed en geef dan de gevraagde informatie op. Er start ongeveer elke week een nieuw spel, dus als het thema van het eerstvolgende spel je niet ligt kan je altijd een weekje wachten.

De spelregels

Terwijl je wacht tot het spel waarvoor je je hebt ingeschreven start, is het slim om de spelregels eens op te zoeken. De algemene spelregels vind je in het forumregels board. Om een beter idee te hebben van hoe het spel werkt kan je best de spelinformatie eerst lezen. Daarnaast is het goed om te weten hoe de verschillende rollen van het spel in elkaar zitten. We spelen hier op wvw.nl immers met veel meer rollen dan voorkomen in het oorspronkelijke kaartspel. Deze rollen vind je terug in de rubriek 'rollen' in de tab 'uitleg' bovenaan de pagina. Diezelfde tab bevat ook een rubriek 'FAQ' met daarin veelgestelde vragen in het spel, ook deze zou je best eens overlezen.

het spel

Wanneer het spel eindelijk start zal er een nieuw subboard verschijnen in het 'het spel' board. De spellen zijn genummerd dus onthoud goed het nummer van het spel waarvoor je ingeschreven bent. Dit spelboard zal enkele posts bevatten van de spelleider, waaronder:
'Het speltopic' waarin het verhaal zich afspeelt. In dit topic schrijf je stukjes over wat je personage doet in het verhaal en hier post je ook je stemmen.
'De nachten' waarin de deadlines vermeld staan die je moet respecteren.
'De spelinformatie' waarin alle deelnemers opgenoemd staan en andere belangrijke informatie.
En andere waarvan je de bedoeling wel duidelijk wordt wanneer je ze leest.

Als je geluk hebt verschijnt er onder het 'het spel' board ook een 'weerwolvenboard' of een 'adellijke board'. Dit betekent dat je een weerwolf of adellijke rol hebt. Alleen personen met deze rollen in een lopend spel kunnen dit board zien. Hier kan ook echter een 'dodenboard' verschijnen. Als je dit ziet heb je minder geluk, hier kunnen namelijk de spelers die gestorven zijn in een lopend spel - en dus niet meer meedoen - over het spel praten zonder informatie te verraden aan de nog levende spelers.

vragen en voorstellen

Je zou nu een goed idee moeten hebben over hoe ons forum in elkaar zit. Er is echter nog vanalles te ontdekken verborgen in onze subfora. Als je nog vragen hebt kan je deze het beste stellen in het vragen en voorstellen board. Wij wensen je alvast veel plezier.
« Laatst bewerkt op: 28 juli 2015, 15:55:19 door adriaan »
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog