Nieuws

Heb je problemen met het forum? Contacteer Shaddow of Perry.

Welkom, vreemdeling!

Je kunt inloggen middels de velden hieronder, of jezelf registreren als je dat nog niet hebt gedaan.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

FAQ (Veelgestelde Vragen)

Algemeen

Hoe lang duurt een spel gemiddeld?
Dit hangt af van het aantal spelers, maar gemiddeld duurt een spel toch 1-3 weken. Een snelspel daarentegen duurt ongeveer een week.

Hoe actief moet ik binnen een spel zijn?
We willen dat je toch minstens één keer per deadline in de discussie post. Stukjes hebben geen minimumlengte, maar we willen je toch vragen te zorgen dat ze meer dan drie regels lang zijn. Per spel kunnen scherpere activiteitseisen gelden.

Krijgen de spelers te weten hoe een bepaalde speler gestorven is?
Dit is meestal af te leiden uit de beschrijving in de nacht, maar ze krijgen geen specifieke uitleg. Indien de nacht erg ingewikkeld is met meerdere doden kan de spelleider beslissen dit wel uit te leggen. Dood door inactiviteit wordt sowieso uitgelegd.

Wordt er bekend gemaakt welke rollen er in een spel allemaal meedoen?
Soms wel, soms niet, dit hangt er vanaf waar de spelleider zin in heeft.

In welke volgorde worden de acties in een nacht afgerond?
Dat kan je vinden op deze pagina

Als jij dood bent, maar de groep waartoe jij behoorde wint, deel je dan ook in de overwinning?
Nee, tenzij je rolomschrijving anders zegt. Bijvoorbeeld wanneer je grafdelver bent en het lijk wint.


Het doorgeven van informatie

Is het toegestaan je rol te vertellen aan andere spelers?
Ja, maar het wordt sterk afgeraden. Wanneer we merken dat je vaak je rol te snel doorverteld kan dit er zelfs toe leiden dat je minder leuke rollen krijgt.

Mag ik door middel van een screenshot bewijzen dat ik een goede rol heb gekregen.
Neen, het gebruik van screenshots is ten strengste verboden. Als iemand je dit aanbiedt moet je het ook meteen bij de spelleider melden.

Mag ik rollen die ik gehoord heb via mijn krachten of iemand anders' krachten doorvertellen?
Zolang je meespeelt mag je zulke informatie doorgeven, dit houdt natuurlijk wel het risico in dat je het de verkeerde persoon verteld.

Mag ik informatie doorgeven uit een spel waaraan ik niet mee doe of dood ben?
Nee, dit is ten strengste verboden.


Het gebruiken van je kracht

Wanneer kan ik mijn kracht gebruiken?
Dit hangt af van je kracht, sommige krachten gebruik je overdag, andere 's nachts. Dit staat bij de omschrijving van je rol.

Hoe kan ik mijn kracht gebruiken?
Dit doe je door de spelleider te pm'en dat je hem wil gebruiken. Enkel de beul, priester en ketter mogen meteen in het speltopic posten dat ze hen kracht gebruiken zonder eerst de spelleider te waarschuwen. (maar ook zij sturen een pm om dit de spelleider te vertellen zodat deze kan reageren)

Ik heb mijn kracht gebruikt, maar er is niets gebeurd, hoe kan dit?
Sommige krachten kunnen ongedaan gemaakt worden door andere krachten, lees daarom eens alle rollen na. Als je echt denkt dat de spelleider je vergeten is mag je het hem natuurlijk altijd vragen.

Ik heb mijn kracht gebruikt, mag ik het nog veranderen?
Zolang het resultaat van je kracht niet is gebruikt kan je het nog veranderen door de spelleider te pm'en. Dit gaat dus niet als beul, priester of ketter. Ook de cupido kan zijn geliefde niet meer veranderen nadat ze zijn doorgegeven.


Deadlines

Ik heb de deadline gemist, wat nu?
Zorg dat het niet meer gebeurd, wanneer je namelijk driemaal een deadline mist zal je wegens inactiviteit sterven.

De deadline is verlopen maar er is nog geen nacht?
Geduld, de deadline is er zodat de spelleider vanaf dat punt alle informatie kan verzamelen zonder dat er nog nieuwe informatie bij komt. Dit wilt niet zeggen dat hij op dat uur ook online kan komen. Daarnaast moet hij ook nog heel de nacht schrijven, dit kan even duren.

Ik vergat mijn kracht te gebruiken en ik kon hem enkel deze nacht gebruiken, wat nu?
Als de spelleider zijn nacht nog niet heeft geschreven kan je hem vriendelijk vragen of het nog mag. Technisch gezien ben je echter te laat.


Bijzondere spelsituaties

Ik ben zielsverwant, maar de andere zielsverwant is dood. Kan ik nu wel geconverteerd worden?
Nee.

Ik ben zielsverwant, maar gekoppeld aan een slechtje, kan mijn zielsverwant samen met ons winnen?
Nee.

Kan de orc het lijk doden?
Nee, geen enkel slecht personage kan dit, dus ook een heks die zich aansloot bij de slechtjes, of een slechtje die via de hack beulskrachten kreeg kunnen dit niet.

Als de grafdelver geconverteerd wordt is hij zijn rol kwijt, mag het lijk dan beginnen te moorden?
Nee, in dat geval moet hij wachten tot alle wolfjes dood zijn.

Stel dat de persoon met de meeste stemmen net voor de lynch (of burgemeester-bekendmaking) vermoord wordt, wat gebeurt er dan?
Dan sterft (of wordt burgemeester) de persoon met het tweede meeste aantal stemmen.

Wat als iemand inactief sterft en tegelijkertijd lynch is?
Dan sterft de inactief gestorven persoon zowel inactief als aan de lynch. In dit geval wordt niet de persoon met de tweede meestal aantal stemmen gelynched.

Wat is Zwarte Dood en wat moet er in dit geval gebeuren?
Zwarte Dood is een zeer weinig voor komende variant waarin alleen spelers zitten die met de alliantie goed kunnen winnen. In dat geval kan goed alleen het spel winnen door de spelleider eruit te stemmen. Bij een meerderheid aan stemmen wordt de spelleider lynch en winnen alle spelers die de spelleider eruit hebben gestemd. Is het geen Zwarte Dood? Mocht de spelleider worden gelynched wanneer het geen Zwarte Dood is, dan sterft iedereen die op de spelleider heeft gestemd. Zwarte Dood is meermalen op dit forum gespeeld. Het is een uitzonderlijke variant die niet snel zal worden gespeeld. Vooraf wordt niet aangekondigd dat deze variant wordt gespeeld.

Wat is Witte Dood en wat moet er in dit geval gebeuren?
Witte Dood is een zeer weinig voor komende variant waarin alleen spelers zitten die met de alliantie slecht kunnen winnen. In dat geval kan slecht alleen het spel winnen door de spelleider eruit te stemmen. Bij een meerderheid aan stemmen wordt de spelleider lynch en winnen alle spelers die de spelleider eruit hebben gestemd. Is het geen Zwarte Dood? Mocht de spelleider worden gelynched wanneer het geen Zwarte Dood is, dan sterft iedereen die op de spelleider heeft gestemd. Witte Dood is voor het eerst door Kevindemen geleid (en tot op het moment van schrijven pas eenmalig!). Het is een uitzonderlijke variant die niet snel zal worden gespeeld. Vooraf wordt niet aangekondigd dat deze variant wordt gespeeld.