Nieuws

Heb je problemen met het forum? Contacteer Shaddow of Perry.

Welkom, vreemdeling!

Je kunt inloggen middels de velden hieronder, of jezelf registreren als je dat nog niet hebt gedaan.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: [1] 2 3 ... 10
 1 
 Gepost op: Vandaag om 14:01:32 
Gestart door adriaan - Laatste bericht door adriaan


Hier is alvast Brandon Flowers met zijn beoordeling van 11a:Algemeen commentaar 11a
Een tweede keer dat we een dubbele ronde doen, waar de eerste dan eten & drinken was. Ik vind het best leuke thema’s deze ronde. Zeker de vereiste van 3 genres 1 gedachte vind ik een leuke insteek. Nog voor ik ga luisteren naar de nummers ga ik al zeggen dat ik niet ga opzoeken onder welk genre de muziek valt. Het is een onderscheid dat in mijn hoofd moet kloppen. Wat wil ik hier mee zeggen? Als jullie bijvoorbeeld 3 nummers insturen in de 3 genres Indie rock, alternative rock & normale rock ga ik mogelijk weinig verschil waarnemen en gaat dat best invloed hebben op mijn stem. Maar hopelijk moet ik daar niet streng op zijn…

Inzending A1 Sunny: The Last Dinner Party - Sinner
Hoe zouden we dit als genre omschrijven? Het valt waarschijnlijk ergens in de rock subgenres en dan zullen we het zo ook maar noemen. Het nummer heft minder bekijks dan ik had verwacht aangezien het me toch enorm bekend in de oren klinkt. Ik ben er wel een fan van en ben benieuwd welke de gedachte is die jullie willen dat ik meeneem naar het volgende nummer.
Inzending A2 Lan: Skitsofrenic - You Can't Pray The Gay Away
Dit nummer is zeker geen rock, maar eerder een country, western, hillbilly vide. Een nummer dat ik in 1 woord als vreemd zou omschrijven dat toch mogelijks jullie ene gedachte naar voren brengt. “Het is oké om te zijn wie je bent” Dat zou ik toch als gedachte opschrijven na 2 van jullie nummers. Ik ben benieuwd of nummer 3 die gedachte kracht zal bijzetten in een ander genre?
Inzending A3 Geebster: Rina Sawayama - This Hell
Hoe ik dit als genre moet noemen weet ik niet! Wat ik wel weet is dat dit niets wegheeft van rock of country. Laat het ons pop noemen. Ook hier komt wat mij betreft de gedachte terug dat je kan zijn wie je wilt zijn.
Kwaliteit en samenhang Team A
Zoals jullie al kunnen afleiden uit mijn individuele commentaren zie ik 3 verschillende genres met een duidelijke boodschap. Ik ben zelfs misschien te onvolledig geweest met jullie eenzelfde gedachte want alledrie de nummers hebben natuurlijk ook een link met het kerkelijke. Ik denk dat Team B hun best zal moeten doen om hier overheen te raken.

Inzending B1 Skunki: Mimi Webb - House On Fire
Waar Team A eindigde beginnen jullie. Het eerste nummer ga ik classificeren onder pop. Waar ik Team A inzending 1 enorm bekend aanvoelde met slechts 1 miljoen views is dit denk ik een nieuw nummer voor mij terwijl het toch 9 miljoen keer bekeken is. Maar dat is misschien omdat het een nummer is zoals er tegenwoordig 13 in een dozijn op de radio te horen zijn. Catchy, sexy zangeres  die toch minstens 6/10 haalt wat zangtalent betreft. Net zoals bij team A ben ik benieuwd wat jullie hebben gekozen om mee te nemen naar inzending 2 & 3.
Inzending B2 Chrisanne: TX2 - Burn
Dit nummer op zichzelf is al een mix van genres. Ik hoor invloeden van punk, melodische metal & hiphop. Naar mijn persoonlijke smaak missen we dit soort nummers wel een beetje in deze competitie. Natuurlijk is het niet voor iedereen! Maar ik ben dus blij dat het alleszins in een ronde als deze aan bod komt. Ik zie momenteel 2 mogelijke gedachten die overlopen tussen de nummers, ik ben benieuwd of ik juist zit met die opties.
Inzending B3 Roomey: Emily Ann Roberts - He Set Her Off
En hier hebben we dan een country nummer, die hadden we nog niet in jullie team. Ook mijn 2 ideeën blijven overeind. Ik heb het nog al eens gezegd deze competitie, ik zou meer country & western moeten luisteren want er zijn zo’n goede nummers in deze genres. (Dan laat ik even Texas Hold’em van Beyonce buiten beschouwing want dat vind ik echt niet normaal slecht!!)
Kwaliteit en samenhang Team B
Een manipulatieve partner in combinatie met pyromanie is zo’n beetje mijn idee na het bekijken/beluisteren van deze 3 nummers. Ik vind het 3 leuke nummers die allemaal rond hetzelfde idee draaien al ben ik er niet 100% uit wat ik van het idee vind.

Beslissing 11a
Een gedachte:
Bij team B kom ik aan het einde van de nummers nog met een dubbele gedachte over de streep. Gaat het vooral om het afbranden van de woning of is die manipulatieve partner er ook zeker bij. Dan is het wees jezelf ook al zegt de kerk wat van team A iets samenhangender voor mij.

Verschillende genres:
Voor het gemak ga ik de genres van team A pop, rock & country noemen en die van team B pop, country en iets wat ik niet onder 1 genre kan plaatsen. Door inzending B2 scoort team 2 hier iets sterkers.

Als ik dan Verschillende genres, één gedachte moet samenvoegen ga ik uiteindelijk toch kiezen voor Team A omdat ik twijfels blijf hebben wat nu juist de ene gedachte van team B moet zijn.

 2 
 Gepost op: Gisteren om 19:03:21 
Gestart door bert-boefjes - Laatste bericht door CarnageRazor
Gevorderde:
1. Chaos
2. Rampposi
3. Lynn (onder voorbehoud)
4. Simile
5. CNR
6.
7. Castiel.
8. EliasTheBest
9.
10

 3 
 Gepost op: 10 april 2024, 19:47:03 
Gestart door bert-boefjes - Laatste bericht door EliasTheBest
Basis:
1. Chaos
2. Rampposi
3.
4. Simile
5.
6.
7. Castiel.
8.
9.
10.
(vul aan indien nodig)

Gevorderde:
1. Chaos
2. Ramppos
3. Lynn (onder voorbehoud)
4. Simile
5.
6.
7. Castiel.
8. EliasTheBest
9.
10.

 4 
 Gepost op: 9 april 2024, 22:40:19 
Gestart door bert-boefjes - Laatste bericht door Lynn
Basis:
1. Chaos
2. Rampposi
3.
4. Simile
5.
6.
7. Castiel.
8.
9.
10.
(vul aan indien nodig)

Gevorderde:
1. Chaos
2. Ramppos
3. Lynn (onder voorbehoud)
4. Simile
5.
6.
7. Castiel.
8.
9.
10.

 5 
 Gepost op: 9 april 2024, 19:27:06 
Gestart door bert-boefjes - Laatste bericht door Rampposi
Basis:
1. Chaos
2. Rampposi
3.
4. Simile
5.
6.
7. Castiel.
8.
9.
10.
(vul aan indien nodig)

Gevorderde:
1. Chaos
2. Ramppos
3.
4. Simile
5.
6.
7. Castiel.
8.
9.
10.

 6 
 Gepost op: 9 april 2024, 13:43:32 
Gestart door bert-boefjes - Laatste bericht door Simile
4. Simile

Ik vind beide opties prima

 7 
 Gepost op: 9 april 2024, 12:51:51 
Gestart door adriaan - Laatste bericht door Lan
Ik verwacht dat die tweede ronde enkel is om van het winnende team te bepalen wie de ronde wint want die 12 punten zijn vrij doorslaggevend, maar we gaan het zien  :D

 8 
 Gepost op: 9 april 2024, 12:09:48 
Gestart door bert-boefjes - Laatste bericht door Chaosimsystem_
1. Chaos

 9 
 Gepost op: 9 april 2024, 10:43:31 
Gestart door adriaan - Laatste bericht door adriaan
Inderdaad deelt elk jurylid 7-5-3-2-1-0 punten uit, zoals normaal. Dus als je in 11b consequent in de top 3 scoort, ga je hoogstwaarschijnlijk ook de top 3 van heel ronde 11 wel halen ongeacht of je in 11a wint.

 10 
 Gepost op: 9 april 2024, 10:04:19 
Gestart door adriaan - Laatste bericht door Williambz
Volgens mij kan je 7 punten per jury lid krijgen.
Het word lastig als verliezend team maar niet onmogelijk denk ik  :)
Ohw haha, dat is inderdaad wel logisch  XD

Pagina's: [1] 2 3 ... 10