Nieuws

Welkom op het nieuwe locatie van het forum
Op dit moment wordt de .nl website doorgestuurd naar de .be website.

Welkom, vreemdeling!

Je kunt inloggen middels de velden hieronder, of jezelf registreren als je dat nog niet hebt gedaan.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Nieuwe updates!!!!  (gelezen 996 keer)

Waterwork

 • Moderator
 • Bewoner
 • *****
 • Overwinningen: +40/-88
 • Offline Offline
 • Geslacht: Man
 • Berichten: 2.884
Nieuwe updates!!!!
« Gepost op: 7 oktober 2022, 07:31:38 »

Hoi lieve wolven en burgers (pick a side  :D),

Afgelopen tijd zijn we met het forumteam druk bezig geweest de rollenlijsten te herzien en hebben we (letterlijk) urenlange vergaderingen gehad om tot mooie ontwikkelingen te komen die hopelijk de spellen op het forum nog leuker kunnen maken! In dit overzicht willen we jullie op de hoogte stellen van de veranderingen en wat eraan zit te komen.

Aanpassingen rollenlijst

We hebben alle rollen uitgebreid besproken en hierin ook behoorlijk wat aanpassingen gedaan. Een groot deel hiervan is puur tekstueel of in kleine details, maar daarnaast zijn er ook wat rollen weg/toegevoegd of drastischer aangepast. Neem vooral voor de aankomende spellen de rollen even door en bekijk ook goed als je een rol krijgt of de rol nog hetzelfde is als voorheen. Hierbij worden de belangrijkste dingen even benadrukt, maar bekijk de rest vooral in de nieuwe rollenlijst zelf.

Stoorwolf/Verhullende wolf
De stoorwolf is uit het spel gehaald en de verhullende wolf is in plaats daarvan teruggehaald. Deze rol lijkt erg op de stoorwolf, maar in plaats van dat er een rol wordt gekozen waarmee doden in het infotopic komen te staan komt er expliciet te staan dat de rol verhuld is.

Gokker
De gokker is helemaal aangepast, waarin het niet meer mogelijk is om wakkerdammers op de bank te zetten en gewoon te gaan rentenieren. We wilden het gok-aspect meer stimuleren en belonen. Gokken is nu verplicht, maar je verliest je inzet niet als je verliest. Voor meer details, lees vooral even de nieuwe beschrijving van de gokker!

Grafdelver/Vervloekte
De grafdelver krijgt geen hint meer naar zijn lijk, maar mag in plaats daarvan elke dag drie spelers opvragen om te weten te komen of zijn lijk daartussen zit. De vervloekte mag ook eenmalig per spel een speler opvragen om te weten te komen of deze speler slecht is. Voor de precieze uitleg is de rolbeschrijving uiteraard te lezen.

Hacker -> Raddraaier
Gezien de nogal opvallende thematiek van een Hacker in middeleeuwse setting, wordt deze voortaan de Raddraaier. De rol blijft verder hetzelfde, al zijn wel enkele onduidelijke situaties verhelderd.

Aanpassingen welp
We hebben niet langer de genummerde welpen, maar enkel nog de kettingwelp (voorheen welp 3) en de gewone welp (voorheen welp 1). De welp met moederwolf (voorheen welp 2) is er niet meer, in plaats daarvan zijn de bloedbroeders ge´ntroduceerd (zie hieronder).

Bloedbroeders
De bloedbroeders zijn een nieuwe extra rol, die de slechte tegenhanger van zielsverwant is. De bloedbroeders krijgen ook een eigen board zoals bij zielsverwanten. Dit kan een manier zijn waardoor bv. hulpjes elkaar onderling kennen of al bij voorbaat contact met een wolf hebben.

Verplaatsen deadline bij dagacties

Er was soms wat onduidelijkheid over of deadlines wel of niet verplaatst worden als er een dagactie wordt gedaan. Om verwarring en frustratie te voorkomen is hierom besloten dat hier een vaste vuistregel voor komt: Als er binnen 12 uur voor de deadline een dagactie wordt gedaan, en dit heeft tot consequentie dat er iemand sterft, dan wordt de deadline met 24 uur verplaatst. Wanneer er niemand dood gaat of we nog meer dan 12 uur voor de deadline zitten, zal de deadline dan ook blijven staan.

Nachtvolgorde

Er zijn grote veranderingen gedaan aan de nachtvolgorde, waar we niet meer met 8 uren werken maar met meer uitgesplitste momenten voor elk van de acties. Ondanks dat we de chaos van acties op volgorde van insturen soms leuk vinden, waren er ook veel gevallen waarin er gewoon onduidelijkheid was over hoe rollen elkaar be´nvloeden. Ook hebben we niet langer rollen die 'de hele nachtĺ werken, zoals voorheen het geval was voor bijv. de beschermengel en de yeti. Bekijk vooral de nieuwe nachtvolgorde voor je een spel met deze nieuwe volgorde gaat spelen.

Bekijk hier de nieuwe nachtvolgorde. Deze is aangegeven in "stappen", we zullen minder vaak het woord uren gebruiken omdat je dan wel een erg lange nacht hebt. ;D Maar je mag ze zo noemen als je wil.

Spoiler
0 (Vˇˇr de nacht): Verkiezing van de burgemeester, lynch, (sterven aan) inactiviteit
1: Grafrover
2: Gezegende, Slotenmaker, Vervloekte (normale actie)
3: Yeti
4: Welp, Kettingwelp (de moorden die zij plegen)
5: Huidenwisselaar
6: Vriend
7: Wisselaar
8: Apostaat, Beschermengel (voor de lunch)
9: Lunch, Conversiewolf
10: Heks
11: Apostaat, Beschermengel, Illusiewolf
12: Dorpsgek, Helderziende, Sjamaan, Ziener, Vervloekte (visioen); Grafdelver (zowel maken als visioen), Hacker/Raddraaier, Pyromaan, Ziener
13: Heks, Lijk, Ork
14: Stalker, Valse Engel, Verhullende wolf
15: Geliefde (sterft), Welp (groeit op)
[close]

De overgang naar nieuwe rollen/nachtvolgorde

Tijdelijk zullen zowel de nieuwe als de oude details voor rollen en nachtvolgorde beschikbaar zijn, gezien dat er nu nog spellen lopen met de oude structuur. Vanaf het eerstkomende spel zullen we overgaan naar de nieuwe rollen en nachtvolgorde. Als er geen lopende spellen meer zijn met de oude rollen en nachtvolgorde zullen we deze informatie archiveren.

Suggesties voor nieuwe rollen


Er is altijd al een topic geweest voor ideeŰn voor nieuwe rollen of rol-aanpassingen. Dit is echter zo vol dat we door de bomen het bos niet meer zien en we willen juist proberen dit initiatief weer wat nieuw leven in te blazen. Om deze reden hebben we het topic leeg gemaakt (de oude voorstellen zijn te vinden in het archief) en willen we vanaf nu in de vergaderingen met de spelleiders elke keer de suggesties doorlopen. Mocht een rolvoorstel nu naar het archief zijn verplaatst waarvan je vindt dat het niet de aandacht heeft gekregen die het verdiende, gooi hem dan vooral even opnieuw in het topic!

Spelgedrag

De laatste tijd hebben we wat acties in spellen voorbij zien komen waarvan we vinden dat dit niet bevorderlijk is voor het spelplezier. Daarom willen we deze gelegenheid ook meteen gebruiken om twee van deze situaties nog even aan te stippen.
Het is niet toegestaan om na je dood met levende spelers over het spel te praten. Of dit nou gaat over teleurstelling, woede, frustratie of complimenten. Na het spel kan er uitgebreid nabesproken worden, maar zoek tijdens een lopend spel geen contact met levende spelers.
Het is niet de bedoeling om mensen te laten zweren dat ze goed zijn op familie/andere levende dingen of juist in ruil voor producten/geld als ze liegen. Liegen is deel van dit spel en is het niet het idee dat spelers door de mand vallen als ze niet aan zulke weddenschappen deel willen nemen.
Hopelijk kan iedereen hierop letten zodat we met zijn allen lekker van het spel blijven genieten.

We hopen dat jullie je in de aanpassingen kunnen vinden en horen graag hoe jullie erover denken!

Veel speelplezier,

Liefs van het forumteam
« Laatst bewerkt op: 7 oktober 2022, 14:14:08 door adriaan »
Gelogd

Katz

 • Bewoner
 • *****
 • Overwinningen: +14/-37
 • Offline Offline
 • Geslacht: Man
 • Berichten: 1.938
 • "Justice is blind, not heartless"
Re: Nieuwe updates!!!!
« Reactie #1 Gepost op: 7 oktober 2022, 11:04:48 »

Ziet er interessant uit! Kijk er naar uit hoe de nieuwe regels zullen vallen in de spelen.

Het is niet de bedoeling om mensen te laten zweren dat ze goed zijn op familie/andere levende dingen of juist in ruil voor producten/geld als ze liegen.
Dus geen pizzafestijn meer  :-\.

Gelogd

adriaan

 • Forumnerd!
 • Moderator
 • Bewoner
 • *****
 • Overwinningen: +45/-101
 • Offline Offline
 • Geslacht: Man
 • Berichten: 17.994
Re: Nieuwe updates!!!!
« Reactie #2 Gepost op: 7 oktober 2022, 14:18:31 »

We gaan de komende maand de komende drie rollen uitgebreid(er) uitproberen! Deze kunnen er in elk spel in zitten (dit zal uiteraard ook in de spelboards worden benoemd). Ze zijn dus nog niet definitief toegevoegd, maar we zijn wel op zoek naar vernieuwing voor de rollenlijst. Ongeacht of er met de basislijst of gevorderdenlijst gespeeld wordt kunnen de rollen voorkomen; over ongeveer een maand zullen we evalueren of we ze definitief gaan toevoegen en zo ja, of dat in de basislijst of in de gevorderdenlijst zal zijn.

De Bisschop (goedje) (credits: bert-boefjes)
Eigenschappen:
De Bisschop kan in de derde nacht proberen een burger, wijze burger, stalker, jager of weerhamster in te zegenen. Als de persoon die de Bisschop uitkiest een van die rollen is, zal die ingezegend worden en vanaf dan Priester worden.
De Bisschop krijgt te horen of zijn actie gelukt is of niet.
De actie van de bisschop kan niet worden geblokkeerd door yeti of vervloekte.
Beperkingen:
De Bisschop krijgt maar 1 kans en alleen bovengenoemde rollen kunnen ingezegend worden. Bij andere rollen zal het mislukken.
Als zijn doelwit in de nacht sterft, komt zijn actie helaas te vervallen.
Tijd van de actie:
Nacht 3.

Slaapwandelaar (goedje) (credits: SpiritReacher)
Eigenschappen:
De slaapwandelaar kan elke nacht bij iemand langsgaan. Als diegene die nacht een actie doet, dan ziet de slaapwandelaar dit gebeuren en weet daardoor de rol van zijn doelwit.
Als hij bij een wolf langsgaat, is de kans 1/aantal wolven dat hij de lunch als actie ziet.
Beperkingen:
Als zijn doelwit geen actie doet dan ziet hij niets.
Tijd van de actie:
De nacht.

Omegawolf (slechtje)
Eigenschappen:
De omegawolf is een wolf die aan de onderkant van de keten staat. Hij maakt daardoor makkelijk contact met goedjes die dat ook zijn.
Twee keer in het spel mag hij een speler doorgeven: als deze speler een burger, wijze burger, stalker, jager of weerhamster is, dan converteert hij deze speler tot weerwolf.
Beperkingen:
Als het bij de eerste poging al lukt iemand te converteren, mag hij het niet nog een keer proberen.
Zoals gewoonlijk kan hij geen zielsverwant converteren, ook niet als die toevallig een van de converteerbare rollen heeft.
Tijd van de actie:
De nacht.
Gelogd

adriaan

 • Forumnerd!
 • Moderator
 • Bewoner
 • *****
 • Overwinningen: +45/-101
 • Offline Offline
 • Geslacht: Man
 • Berichten: 17.994
Re: Nieuwe updates!!!!
« Reactie #3 Gepost op: 7 oktober 2022, 14:20:31 »

In de bovenste post is nu ook de nachtvolgorde toegevoegd in de spoiler, zodat jullie die alvast kunnen lezen.
Gelogd

bert-boefjes

 • The Savior
 • Moderator
 • Bewoner
 • *****
 • Overwinningen: +42/-109
 • Offline Offline
 • Geslacht: Man
 • Berichten: 7.663
 • liefste en best geklede wvw'er
Re: Nieuwe updates!!!!
« Reactie #4 Gepost op: 17 oktober 2022, 09:25:05 »

Ziet er goed uit! Ik ben benieuwd
Gelogd
Winnaar bij de forumawards van sportiefste speler en aardigste wvw'er. En beste outfit!
Pagina's: [1]   Omhoog