Nieuws

Heb je problemen met het forum? Contacteer Shaddow of Perry.

Welkom, vreemdeling!

Je kunt inloggen middels de velden hieronder, of jezelf registreren als je dat nog niet hebt gedaan.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: 1. Rondleiding door het forum  (gelezen 2698 keer)

Sil

  • Bewoner
  • *****
  • Overwinningen: +25/-42
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 4.381
  • Don't dream your life, live your dreams!
    • Sweek
1. Rondleiding door het forum
« Gepost op: 27 augustus 2017, 15:02:12 »

Het forum heeft veel verschillende boards. Je kunt hier niet alleen spellen spelen, maar ook serieuze gesprekken voeren over onderwerpen zoals school of werk, minder serieuze gesprekken voeren over van alles en nog wat en als je wilt jezelf inschrijven voor de verschillende meets (bijeenkomsten) die door forumleden gehouden worden.

Als je net een account hebt gemaakt, ziet het forum er voor jou als volgt uit:Zoals je ziet, is het forum opgedeeld in verschillende categorieŽn met daaronder weer verschillende boards. Hieronder wordt per categorie/board uitgelegd wat je er kunt vinden.

Voor nieuwe spelers


Deze categorie heeft maar ťťn doel: jou wegwijs maken op het forum! Hier vindt je alle informatie over het spel en het forum.

Je eerste spel
Dit is het board waarop je je nu bevindt. In dit board staan, zoals je inmiddels weet, de basisdingen van het forum, de uitleg over het spel en het mentorproject. Vanaf het moment dat je 250 berichten hebt geplaatst op het forum, zal dit board automatisch dichtklappen. De uitleg van het spel kun je altijd vinden bij het 'Uitleg' tabje bovenin het forum. Dit tabje is sowieso de plek waar je altijd alle rolomschrijvingen en de nacht-volgorde kan vinden. Bij een spel is het handig om dit altijd paraat te hebben. Als je de informatie in dit specifieke board terug wil zien na de 250 berichten kun je dit board gewoon weer uitklappen met het plusje voor 'Voor nieuwe spelers'.

Nieuws


In de categorie 'Nieuws' staan alle nieuwtjes en regels die voor spelers van belang zijn.

Forumnieuws
Alle noemenswaardige zaken rondom het forum ook hier geplaatst. Of het nou gaat om activiteiten die georganiseerd gaan worden of updates over het forum, dit is de plek waar alles gevonden kan worden. De informatie die hier staat kun je ook terug vinden in het 'Nieuws' tabje bovenin het forum.

Voorstelboard
Op dit board kun je jezelf voorstellen. Je kunt de andere leden vertellen wat voor een persoon je bent en wat je hobby's zijn. De rest van het forum zal je welkom heten en als ze dat willen ook een paar vragen aan je stellen. Bereid je vooral voor op de vraag welke kleur je sokken zijn!

Forumregels en feedback
Op dit board staan de regels voor hoe je je dient te gedragen op het forum. Eigenlijk geldt: gebruik je gezonde verstand, dan komt het wel goed! Daarnaast kun je met vragen, opmerkingen of problemen over het forum hier terecht.

Spellen


Dit is natuurlijk waar het allemaal om gaat, en (waarschijnlijk) de reden dat je je hebt geregistreerd op deze site. Alles dat te maken heeft met de spellen kun je hier vinden.

Spelinformatie
Op dit board staan de spelregels, de manier waarop een spel verloopt en de volgorde van de nacht. Een groot deel van deze informatie kun je ook bij het tabblad 'Uitleg' bovenin vinden. Onder dit board vind je ook het subboard 'Vragen en voorstellen'. Heb je een leuke suggestie voor een nieuwe rol, een vraag over het spel of een ander idee, dan kun je het altijd hier kwijt!

Inschrijven voor spellen
Dit board is het startpunt als je deel wil gaan nemen aan een spel, hier vind je namelijk het inschrijftopic voor het eerstvolgende spel! Op dit board staat daarnaast het spelschema voor de aankomende spellen. Ook is er hier een topic waarin je aan kan geven als je een idee hebt voor een leuke spelvariant en/of graag zelf een spel wil leiden. Uiteraard kan je dat ook altijd bij een van de leden van het forumteam aangeven. We staan altijd open voor gastspelleiders!

Lopende spellen
Op dit board staan de spellen. Elk spel heeft een eigen subboard. Als je klikt op het nummer van het spel waar je aan meedoet, zie je alle bijbehorende topics.

Weerwolven-, adellijke-, doden-, zielsverwanten-, en koppelboards
Deze categorie staat niet in de afbeelding hierboven, maar komt pas in beeld als je in een van deze categorieŽn valt binnen een spel. Zo krijg je als je weerwolf bent toegang tot een weerwolvenboard waar je met al je collega's kunt overleggen, of krijg je als dode toegang tot een dodenboard met alle achtergrondinformatie over het spel. Ben dus niet verbaasd als er ineens een board bij komt.

Personagetopics
Hier kan je personages van spelers vinden. Vroeger was het gebruikelijk dat elk spel een verhaal had en was een personage vereist. Tegenwoordig is dit ongebruikelijk.

Spam en spelen

Voor alle gezellige dingen op het forum die niet direct betrekking hebben op de spellen zelf moet je hier zijn!

Het Dorpshuis
Op dit board kun je zo veel praten als je wilt zonder je zorgen te maken dat je medeforummers het vervelend vinden. Je kunt lekker langswippen in het cafť of gezellig meedoen aan verschillende (spam)spellen.
Dit board is pas zichtbaar vanaf 5 berichten.

Forum meetings
Regelmatig worden er meetings georganiseerd zodat we elkaar ook in het echt kunnen ontmoeten. Vaak worden er spelletjes gespeeld op deze meet of wordt er een andere activiteit georganiseerd voor leden.

Archief


In het archief staan alle oude (snel)spellen en oude topics.
« Laatst bewerkt op: 29 augustus 2022, 21:00:02 door Inuzuki »
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog