Nieuws

Heb je problemen met het forum? Contacteer Shaddow of Perry.

Welkom, vreemdeling!

Je kunt inloggen middels de velden hieronder, of jezelf registreren als je dat nog niet hebt gedaan.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: 2. Voorbereiden op je eerste spel  (gelezen 2493 keer)

Sil

  • Bewoner
  • *****
  • Overwinningen: +25/-42
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 4.381
  • Don't dream your life, live your dreams!
    • Sweek
2. Voorbereiden op je eerste spel
« Gepost op: 27 augustus 2017, 15:01:45 »

Nu je een beetje weet hoe het forum in elkaar zit, is het tijd voor het allerbelangrijkste: de uitleg over het spel! Hieronder staat een stappenplan met alles dat je moet weten.

Sidenote: er wordt naar verschillende boards verwezen in dit topic. Gezien je als het goed is de 'Rondleiding door het forum' gelezen hebt, kun je als het goed is alle boards vinden. Zo niet, trek dan vooral aan de bel bij een van de forumteam leden (te herkennen aan hun kleurtje in de ledenlijst onderin het forum).

Stappenplan
Voor je kunt beginnen aan het eerste spel, zijn er een aantal dingen die je moet doen. Sommige van deze dingen hoef je in principe alleen voor je eerste spel te doen, andere stappen zijn altijd nodig.

1. Voorstellen in het voorstelboard | Alleen voor je eerste spel
Hoewel het niet verplicht is, raden wij je het sterk aan om je voor je eerste spel voor te stellen in het voorstelboard. Zo maak je alvast een keer kennis met de andere leden en leren zij jou ook een beetje kennen. Dat maakt het makkelijker om in te stappen in een spel, omdat je een aantal namen waarschijnlijk al eerder gezien hebt.

2. Een mentor regelen via de spelleider (of een ander forumteamlid) | Bij je eerste spel(len)
We hebben een aantal enthousiaste leden die je graag verder wegwijs willen maken op het forum. Bij hen kun je terecht met vragen of voor een gezellig praatje. Ook een mentor hebben is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden. Over het algemeen wordt je benaderd met de vraag of je een mentor wil. Ook is het mogelijk om dit zelf aan te geven bij de spelleider van het spel waar je aan meedoet. Die zorgt er dan voor dat één van de ervaren leden je het hele spel meehelpt.

3. Een spel uitzoeken dat je aanspreekt | Altijd
In het board 'Komende spellen' vind je, zoals eerder verteld, de planning met spellen voor het komende kwartaal. Als de inschrijvingen voor een spel open zijn, dan krijgt het een zogenaamd inschrijftopic dat op hetzelfde board te vinden is. Verdere uitleg over het het spel kun je in die topics vinden. Zodra je een spel hebt gevonden dat je leuk lijkt, kun je doorgaan naar de volgende stap.

4. Inschrijven | Altijd
Inschrijven gebeurt in het inschrijftopic van het desbetreffende spel. Meestal zet de spelleider een lijst met een aantal nummers neer en hoef je simpelweg je naam in te vullen.

5a. De speluitleg doorlezen | Vooral voor je eerste spel (maar eigenlijk ook vaker!)
In topic nummer 3 op dit board kun je de speluitleg vinden. Lees deze goed door. Je moet voor je eerste spel in ieder geval de basiselementen begrijpen en daarna kun je als je over bepaalde dingen twijfelt altijd de informatie nog een keer doornemen.

5b. De roluitleg doorlezen | Vooral voor je eerste spel (maar eigenlijk ook vaker!)
De speluitleg geeft je een overzicht van hoe het spel in zijn werk gaat. Binnen het spel draait het natuurlijk allemaal om de rollen van de verschillende spelers. Bij de roluitleg vind je al deze rollen, bij welke alliantie ze horen en wat ze precies kunnen. Probeer te zorgen dat je voor je eerste spel in ieder geval alle rollen een keer hebt doorgelezen zodat je ongeveer weet welke rol wat kan. Je hoeft niet alle details uit je hoofd te kennen (dat doen zelfs de meeste ervaren spelers niet!), want je kunt altijd nog informatie tijdens het spel opnieuw opzoeken.

5c. De regels doorlezen | Vooral voor je eerste spel (maar eigenlijk ook vaker!)
Het is belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de spelregels. De spelregels kun je vinden bij het board 'Spelinformatie'.
« Laatst bewerkt op: 29 augustus 2022, 21:05:06 door Inuzuki »
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog