Nieuws

Welkom op het nieuwe locatie van het forum
Op dit moment wordt de .nl website doorgestuurd naar de .be website.

Welkom, vreemdeling!

Je kunt inloggen middels de velden hieronder, of jezelf registreren als je dat nog niet hebt gedaan.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Spelinformatie  (gelezen 4042 keer)

Beertyah

  • Bewoner
  • *****
  • Overwinningen: +29/-42
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 11.375
  • Dovie'andi se tovya sagain
Spelinformatie
« Gepost op: 1 april 2009, 16:50:51 »

Weerwolven van Wakkerdam

Inleiding

De burgemeester van Wakkerdam is gestorven en met hem het vredespact met de weerwolven.
Elke nacht verdwijnen er inwoners van het dorp door toedoen van de moordzuchtige wezens.
Het is aan jullie om ze uit het dorp te verbannen, of net als weerwolf de dorpsbewoners één voor één uit te schakelen.
Uitgebreide inleiding: Het verhaal.

Doel van het spel

De spelers worden in twee groepen opgedeeld, dorpsbewoners en weerwolven.
Deze twee groepen proberen elkaar uit te schakelen.
Wanneer één groep volledig uitgeschakeld is winnen de overlevenden van de overige groep het spel.

Voorbereiding

Elke speler moet een personage hebben waarmee hij het spel speelt. Dit personage dient hij aangemaakt te hebben in het spelerinformatieboard.
Elk spel heeft een spelleider die het spel leidt en zelf niet meespeelt.
De spelleider opent alle benodigde posts voor het spel en deelt vervolgens de rollen uit, hij doet dit via pm.

Spelverloop

Het spel is opgedeeld in twee delen, de dag en de nacht.
De dag is het moment waarop de spelers actief zijn. Ze posten in het speltopic en zetten hun stemmen neer. Ook enkele rollen kunnen hun actie overdag uitvoeren. De nacht is het moment waarop de spelleider actief is. De spelers die hun actie 's nachts wilden uitvoeren hebben overdag naar de spelleider gepm'ed zodat deze ze in de nacht kan integreren.

DAG

De dag duurt in de meeste spellen drie volledige echte dagen. De dag eindigt op de deadline die in het topic 'nachten' gepost wordt.
Gedurende de dag kan je drie acties uitvoeren. Je kan deze acties in willekeurige volgorde uitvoeren

- Stemmen: Dit gebeurt in het speltopic. Door de naam van het personage van één van je tegenstanders vetgedrukt te posten stem je op hem. De speler met de meeste stemmen zal sterven wanneer de spelleider de nacht schrijft. Voor de burgemeestersverkiezing mag je niet op jezelf stemmen.
OPGELET: Deze actie is verplicht voor alle spelers.

- Actie uitvoeren: Dit kan je enkel doen als je rol een actie heeft die overdag kan uitgevoerd worden. Voor meer informatie omtrent deze acties zie 'rollen'.

- Actie voorbereiden: Dit kan je enkel doen als je rol een actie heeft die 's nachts kan uitgevoerd worden. Je doet dit door een pm te sturen naar de spelleider. Voor meer informatie omtrent deze acties zie 'rollen'.

NACHT

De nacht start op de deadline. Alle stemmen en pm's die na de deadline verstuurt zijn zijn niet geldig. De nacht eindigt wanneer de spelleider 'de nacht' - een stukje verhaal in het speltopic - post. In deze 'nacht' vind je dan terug welke spelers gestorven zijn en niet langer aan het spel deelnemen. De spelleider zal hierna ook de spelinformatie aanpassen en eventuele uitgevoerde acties van spelers beantwoorden via pm.

Einde van het spel

Het spel is afgelopen...

a) als alle weerwolven dood zijn. Alle spelers met een goede of goed-neutrale* rol die nog leven winnen dan. Spelers met een slechte rol die geen weerwolf zijn - zogenaamde hulpjes - of slecht-neutrale* rol verliezen het spel. Meestal zal de spelleider deze hulpjes ook doodschrijven in het verhaal.

b) als alle goedjes dood zijn of de weerwolven een absolute meerderheid hebben. Wanneer de weerwolven met zodanig veel meer spelers dan de goede spelers zijn winnen zij automatisch het spel. Er wordt echter rekening gehouden met de overgebleven rollen die de weerwolven nog dwars kunnen zitten en de activiteit van de nog overlevende weerwolven. Wanneer er twijfel is over de meerderheid gaat het spel gewoon door. Alle spelers met een slechte of slecht-neutrale rol die nog leven winnen in dit geval. Spelers met een goede of goed-neutrale rol die nog overleven verliezen het spel. Meestal zal de spelleider deze spelers ook doodschrijven in het verhaal.

uitzondering 1) als er een lijk in het spel meedoet gaat het spel door tot het lijk dood is - en er een overwinning is zoals beschreven in a) en b). Als het lijk als enige overblijft wint het lijk.

uitzondering 2) als er een goed-slecht koppel** is gaat het spel door tot het goed-slecht koppel dood is - en er een overwinning is zoals beschreven in a) en b). Als het goed-slecht koppel als enige overblijft wint het goed-slecht koppel.

uitzondering 3) twee bepaalde rollen kunnen ook winnen zonder zelf te overleven. Zij overwinnen als hun creatie het spel overleeft. Deze rollen zijn de grafdelver (creatie: het lijk) en de cupido (creatie: het koppel).

*goed-neutrale en slecht-neutrale: Een aantal rollen zijn neutraal. De spelers met deze rollen krijgen drie speldagen de tijd om zich aan te sluiten bij de goede of slechte spelers, zij worden dan respectievelijk goed-neutraal of slecht-neutraal.
** een bepaalde rol kan twee willekeurige spelers aan elkaar koppelen. Als één van deze spelers sterft zal de andere ook sterven. Wanneer dit koppel uit één goede en één slechte speler bestaat is het een goed-slecht koppel.

De rollen

Er zijn vier soorten rollen in het spel.

- Goede rollen: Deze rollen behoren zowiezo bij de goede alliantie. Spelers met goede rollen kennen elkaar niet.

- Slechte rollen: Deze rollen behoren zowiezo bij de slechte alliantie. De meeste spelers met slechte rollen kennen elkaar wel.

- Neutrale rollen: Deze rollen kunnen een alliantie (goed of slecht) kiezen, éénmaal gekozen kunnen ze niet meer veranderen. Sommige rollen blijven echter het hele spel neutraal of veranderen van alliantie door gebeurtenissen in het spel. Spelers met neutrale rollen kennen elkaar niet.

- Extra rollen: Deze rollen krijg je bovenop je gewone rol (goed, slecht of neutraal). Deze rollen hebben geen invloed op je alliantie al zijn sommige alliantie-specifiek terwijl andere in elke alliantie kunnen voorkomen. Niet alle spelers krijgen een extra rol.

Uitgebreide uitleg: rollen
« Laatst bewerkt op: 12 februari 2022, 18:35:40 door adriaan »
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog