Nieuws

Je vindt onze discordserver hier!

Welkom, vreemdeling!

Je kunt inloggen middels de velden hieronder, of jezelf registreren als je dat nog niet hebt gedaan.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Spelregels  (gelezen 9464 keer)

Beertyah

 • Bewoner
 • *****
 • Overwinningen: +29/-42
 • Offline Offline
 • Geslacht: Man
 • Berichten: 11.375
 • Dovie'andi se tovya sagain
Spelregels
« Gepost op: 7 februari 2009, 16:13:06 »

De spelregels kunnen ruwweg in vier groepen verdeeld worden, namelijk de regels omtrent activiteit, spelbederf, vals spel en sportiviteit.

Activiteit
Activiteit, zeker in het begin van het spel, is erg belangrijk. Inschrijven voor een spel zonder dat je hier eigenlijk de tijd voor hebt kan dan ook van grote invloed zijn op de balans van een spel.

Daarnaast kan een spelleider ook beslissen je als inactief te beschouwen wanneer je wel gestemd hebt. Dit kan in verschillende situaties het geval zijn: bijvoorbeeld als het voor de spelleider duidelijk is dat je het verhaal totaal niet volgt (bijvoorbeeld bij een spelpost van maar 2 zinnetjes, of een hele lange post die nergens op aansluit), of als je enkele seconden voor de deadline snel stemt zonder de discussie gevolgd te hebben.
Deze regel is redelijk subjectief en de verschillende spelleiders kunnen strenger of minder streng hier tegen optreden. Sommige spelleiders zullen ook aan het begin van het spel een vereist minimum aantal woorden per nacht/post opgeven. Vraag het na bij de spelleider als je onzeker bent over je activiteit.

Het kan altijd zijn dat je een goede reden hebt voor je inactiviteit. Laat dit dan aan de spelleider weten. Het is echter altijd de keuze van de spelleider zelf om te beslissen of je als inactief wordt beschouwd of niet.

Om inactiviteit te vermijden is het elke speler slechts toegestaan aan 2 spellen tegelijk mee te doen. Je kan je inschrijven in andere spellen wanneer je al aan twee spellen mee doet via een PM naar de spelleider. De spelleider kan je dan op een reserve-lijst zetten. Mocht je dan dood gaan in één van die twee spellen kan je, als er nog plaats is, alsnog van de reservelijst gehaald worden en aan het spel meedoen.
[Edit 06-06-2022 Inuzuki - aangepaste regels voor inactiviteit]

 • Als je inactief sterft krijg je een spellenban van 2 weken
 • Als je op korte termijn weer inactief sterft of dit gedrag zich blijft herhalen kan het forumteam je aan langere of eventueel zelf permanente spellenban geven
 • Je kan slechts aan 2 spellen tegelijk deelnemen.


Voorbeelden van extra regels omtrent activiteit zijn:

- het gebruik van korte of inhoudsloze posts om te stemmen
- voortdurend een enkele andere speler volgen met je stem zonder aan het spel/de discussie deel te nemen[/i]Spelbederf
Spelbederf is iets waar we heel streng op zijn. Afhangend van wat je gedaan hebt en hoe erg de gevolgen zijn kan de spelleider van het betreffende spel je uit het spel schrijven, je een spellenban voor een maand geven of je een tijdelijke of zelfs permanente forumban geven.
Het is misschien niet altijd duidelijk wat spelbederf juist inhoudt en we kunnen niet voor alle mogelijke scenario's en achterpoortjes regels opstellen. Dus het is aan jou om je gezond verstand te gebruiken en het spel zo leuk mogelijk te houden. De beste manier is je de gevolgen van je acties in te beelden. Als de rollen omgekeerd zouden zijn en jij zou het slachtoffer zijn van wat je wilt doen, zou jij dan vinden dat het spel voor jou verpest is?

Ook het kopiëren van volledige msn-gesprekken of pm-berichten wordt op neer gekeken. Dit soort gesprekken zijn privé, als je een publiekelijke discussie wilt gebruik dan het discussieboard. Het is uiteraard toegestaan samen te vatten wat je met iemand besproken hebt of wat hij gezegd heeft, maar doe dat met je eigen woorden in plaats van een rechtstreekse kopie als 'bewijs' te gebruiken. Ook spreadsheets (documenten) waarop je informatie over het spel verzamelt zijn voor jezelf, die hoef je niet te delen.

Als je niet weet dat wat je wilt doen wel helemaal eerlijk is kan je altijd de mening van de spelleider vragen.

Voorbeelden van regels omtrent spelbederf zijn:
- doorgeven van info na je dood
- doorgeven van info in een spel waaraan je niet meedoet
- het verraden van je medestanders, je gaat bvb als burger geen goedjes vermoorden alleen zodat er minder winnaars zijn
- spelers vermoorden om redenen buiten het spel om (je vindt hem niet leuk, in een ander spel vermoordde hij jou, etc.)
- het kopiëren van gesprekken over msn/pm om als 'bewijsmateriaal' te gebruiken
- dagacties uitvoeren terwijl je niet de bijbehorende rol hebt, bijvoorbeeld nep-beulen
- discussiëren, PM'en of een andere vorm van contact na de deadline of nadat een dagactie (ook als je niet betrokken bent bij de dagactie) is uitgevoerd totdat de uitslag door de spelleider is geplaatstVals spel
Vals spel is iets dat absoluut niet getolereerd wordt. Wanneer je op vals spel betrapt wordt zal de spelleider je onmiddelijk uit het spel schrijven. Als dit vals spel verregaande gevolgen heeft of je herhaaldelijk deze regels overtreedt kan er zelfs voor gekozen worden je voor beperkte of onbeperkte tijd uit spellen of van het forum te bannen.

Vals spel is de verzameling van alle mogelijke truucjes die jou een oneerlijk voordeel over de andere spelers geeft.
Als je niet zeker bent of iets als valsspelen beschouwd wordt, vraag het dan eerst aan de spelleider.

Voorbeelden van regels omtrent vals spel zijn:
- doorgeven van screenshots
- doorgeven van passwoorden
- doorgeven van pm's van de spelleider
- je voordoen als een andere speler (bvb via msn)
- anoniem informatie verspreiden (bvb via een vals emailadres)
- het gebruik van meerdere forum-accounts
- onduidelijk stemmen*
   - door te stemmen in een oude post
   - door een stem te veranderen nadat deze gepost isSportiviteit
WvW is en blijft een spel, we willen dus dat het zo eerlijk en sportief mogelijk gespeeld wordt. Als blijkt dat je onsportief gedrag vertoont kan de spelleider er voor kiezen je uit het spel te schrijven. Ook hier geldt dat bij herhaling de straf erger kan worden en zelfs tot een forumban kan leiden.

Als je vindt dat een speler zich onsportief gedraagt mag je altijd de spelleider hierover inlichten. Deze zal meestal deze speler waarschuwen dat zijn gedrag als storend wordt ervaren. Als je zo een pm krijgt, houd je dan rustig en probeer de discussie te vergeten. Ga niet verder ruziën en begin zeker niet met de spelleider te discussiëren over wie er in fout was en wie niet.

Voorbeelden van regels omtrent sportiviteit zijn:
- met opzet de regels verkeerd uitleggen aan een andere speler
- misbruik maken van (de onwetendheid van) nieuwelingen
- ruzie zoekend gedrag, taalgebruik, discriminatie, bedreigingen (buiten het spel om uiteraard, een beul mag gewoon dreigen bvb)
- groepsgesprekken op een ander medium dan het forum zijn niet toegestaan. Iedereen moet namelijk gebruik kunnen maken van het medium.* juist stemmen doe je als volgt:
Je eerste stem doe je in een post in het speltopic en je zorgt dat je stem dikgedrukt staat. Deze post mag je niet meer veranderen, ook niet voor typfoutjes of iets dergelijks. Eventueel ook in kleur, maar gebruik geen onleesbare kleuren, zorg dat je stem opvalt.
Als je je stem wilt veranderen maak je een nieuwe post in het speltopic. In deze post staat je oude stem doorstreept en je nieuwe stem dikgedrukt.

Voor vragen en/of opmerkingen kan men terecht bij het board Vragen en Voorstellen
« Laatst bewerkt op: 6 juni 2022, 13:05:10 door Inuzuki »
Gelogd

Ralmuski the Sage

 • Familielid
 • ***
 • Overwinningen: +8888/-8888
 • Offline Offline
 • Geslacht: Man
 • Berichten: 188
Re: Spelregels
« Reactie #1 Gepost op: 2 juli 2012, 10:12:27 »

Let op, er zijn regels aangepast!

Deze zijn nu cursief. Belangrijkste verandering: de eerste 3 nachten dien je minimaal 2x actief te zijn. Dit is het belangrijkste deel van het spel ook om je betrokkenheid te laten zien. Stem je 2x niet in de eerste drie nachten ben je dood door inactief.
Gelogd
Before you embark on a journey of revenge, dig two graves.

Roandraak

 • De Draak
 • Bewoner
 • *****
 • Overwinningen: +23/-41
 • Offline Offline
 • Geslacht: Man
 • Berichten: 6.555
 • Forumbitch, dat je het weet...
Re: Spelregels
« Reactie #2 Gepost op: 21 mei 2017, 17:40:56 »

Let op, er zijn regels aangepast!

In verband met enkele regels die hier nog niet genoemd stonden, maar op andere plekken op het forum zijn de regels aangepast.
Het gaat hier om de activiteitsregels en de regels met betrekking tot groepsgesprekken buiten WvW.nl om.
Gelogd

Ik doe niet aan sarcasme, ik bén sarcasme. -!- Ik loop in 6 sloten tegelijk, 7 is te veel.
Pagina's: [1]   Omhoog